Help mieren

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/06/2007 - 18:05
Zwaps

Help mieren

Ik zit met super veel mieren in mijn tuin... in het gras op en tussen mijn planten.
Vooral in mijn kruidenperkje (meer gericht op mijn lavasplantje) en in het gras.
Kan er iets aan gedaan worden? Zonder vergif? Ik heb namelijk een aantal katten en zou niet willen dat zij er ziek van worden.

Alvast bedankt.

ma, 09/07/2007 - 13:38
Asphyx

Ik heb zelf een hoop mieren bij de voordeur en lokdosjes en ander vergif helpt meestal niet. Na een tijdje lopen ze daar gewoon langs en en lopen mijn huis in. Het enige wat echt heel goed werkt ( en ligt dus ook alstijd voor mijn deur) is een soort poeder van een of ander uien extract. Het is niet giftig en de mieren gaan ook niet dood van het spul zelf, maar raken hun nest kwijt en gaan dus dood omdat ze geen nest meer hebben. Stooi dit dus rondom het nest en ze komen er nooit meer in. De mieren gaan er ook erg raar van doen (ze snappen er niks van) best grappig om naar te kijken. (Als je bv wat stooit op 2 punten in het 'mierenpad'dan blijven ze daar tussen heen en weer lopen).

Heb het toendertijd bij de blokker gehaald. Weet niet meer hoe het heet ( het is op), maar zat in een groen kokerdoosje. Het heeft wel een beetje menthol achtige sterke geur, maar dan ruik je na een dag niet echt meer.

Verder moet je even kijken of je ergens bladluis hebt in de tuin, hier komen mieren ook opaf (vanwege de honingdauw die ze afsheiden)

vr, 20/07/2007 - 13:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat ik ook hele kolonies mieren, onder de bestrating van mijn tuin had/heb ben ik op internet aan het zoeken geweest naar een middel, dit vond ik:
zoek de ingang van het nest en giet daar overgebleven koffie in.
1 maal is niet afdoende dus gewoon blijven doorgaan tot je geen mieren meer ziet bij de ingang van het nest.
En...het werkt, ik loop nu steevast met mijn koffiekan de tuin in om weer een nest met het restje koffie te bewerken.
Helemaal wegkrijgen zal niet lukken maar ik hoop hiermee zoveel mogelijk het ondermijnen en verzakken van terras en pad tegen te gaan.
De nestingangen zitten bij mij voornamelijk tussen de bestrating en zijn makkelijk te vinden door de hoopjes zand eromheen.
In de aarde zal het wat moeilijker zijn maar als je de ingang markeert moet het lukken.
Tussen de planten heb ik geen mieren maar daar strooi ik altijd koffiedik misschien helpt dat, ik weet alleen niet of de katten hier blij mee zijn.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag