kamerplant

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/06/2007 - 18:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

kamerplant

Ik heb een grote kamerplant staan, ze heeft een gevlochten stam en grote bladeren die steeds met 5 langwerpige bladeren bijeen zitten. Op het moment worden de bladeren langzaam geel, degene die nog niet geel zijn lijken dunner te zijn als voorheen. als een blad geheel geel is valt het af en de rest volgt. Onderaan de bladeren hangen kleine druppels water, dat heb ik voorheen ook nooit gezien. Ik heb haar in het begin van de symptomen behandeld met insectenspray. Ik las eerder in dit forum dat het een teveel aan vocht kan zijn. Ik geef maar eens per week water, het is een grote pot en ik kan me voorstellen dat de bovenzijde droog kan zijn terwijl het onderin nat is. Ik heb daarom een stok naar de bodem gestoken en een uurtje laten zitten,maar ik kan niet zeggen dat het vochtig was. Hoe kun je zien of het onderin de pot nat is?

wo, 20/06/2007 - 09:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant is een Pachira aquatica. Deze plant kan best veel vocht verdragen, maar de wortels willen niet constant nat staan. Haal de plant uit de pot om te controleren of de kluit onderin drijfnat is.
Zo'n plant moet je regelmatig terugsnoeien om lange , slappe takken te voorkomen. Hij loopt daarna weer goed uit. Geef hem wel een heel lichte plek.
Succes!

Onderwerp gesloten