Heptacodium miconioides laat deel van blad vallen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/08/2017 - 11:02
ashira

Heptacodium miconioides laat deel van blad vallen

Ik heb al een aantal jaren deze boom/ heester staan en ieder jaar laat deze rond half augustus zijn blad vallen.

De boom staat aan een kant 50 cm van composthoop en bij vocht mindende planten zoals Gunnerainfo-icon, Irisinfo-icon Siberica etc en op zandgrond in de volle zon. Je zou zeggen niets mis mee, maar toch laat deze iedere jaar al vroeg zijn blad vallen. Iemand een idee?

hier is te zien dat het zijn blad laat vallen
een foto van 5 jaar terug, toen net aangeplant
za, 12/08/2017 - 13:42
daucus

Is de boomband misschien te strak.Ooit een dergelijk probleem gehad met een ander soort boom.Met een storm woei de boom om. Toen bleek dat bij de overgang van wortels naar stam een nylondraad te zitten. Die zorgde er voor dat de sapstroom stagneerde en bladeren en takken steeds afstierven.

za, 12/08/2017 - 15:15
ashira

Nee, boomband zit gewoon los. Heb ook bij de wortels gekeken die zo'n 8 cm onder de gond liggen. Tamelijk horizontaal. Lijkt er op de Heptacodium niet diep wortelt. Oorspronkelijk is het een meerstammige struik. Zou kunnen de dat de afstand te groot is tot de kroon. Heb verder niet veel ervaring met deze boom. Eerste jaar geen problemen gehad. Heb hem als containerplant gekocht.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Stel een tuinvraag