hortensia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/07/2006 - 23:08
tijdlima

hortensia

Ik heb een aantal hortensia's, rood van kleur. Ze staan nu voor het derde jaar in de tuin. Het eerste jaar bloeiden ze prachtig. We hebben ze daarna gesnoeid, omdat de vorm van de struiken nogal chaotisch was. Het daaropvolgende jaar (ze stonden toen een jaar) bloeiden ze nauwelijks, maar ik wist dat dat zou gebeurten. Vorig jaar bloeiden ze allemaal fantastisch: het was één bloemenzee. Dit jaar lijken de struiken kleiner te zijn dan vorig jaar en er zijn maar twee van de acht struiken die een paar bloemetjes geven. De rest heeft geen bloemen. Hoe kan dat? Bovendien hebben sommige struiken enkele bladeren met bruinverdorde randen. Het is niet op grote schaal, slechts hier en daar. Het begin van die verdorring start met enigszins omkrullen van het blad en iets donkerder groen worden. Wat is er aan de hand?

do, 13/07/2006 - 02:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Staan ze erg zonnig, dan is het door de extreme weersomstandigheden. Een hortensia staat het liefst in de halfschaduw en wil heel veel water. Geef ze juist nu een extra plens!

do, 13/07/2006 - 18:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

"De struiken lijken kleiner dan vorig jaar"

Je hebt ze toch niet weer helemaal teruggesnoeid? Net als na het eerste jaar..
Als je dat wel gedaan hebt is het geen wonder dat ze weinig tot geen bloemen geven want hortensia's bloeien op oud hout

zo, 16/07/2006 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Natuurlijk heb ik de planten dit jaar niet meer gesnoeid. Ik weet ook dat er dan geen bloemen komen. Nee, ze bloeiden vorig jaar prachtig en nu bijna niet. Hoe komt dat?

wo, 19/07/2006 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

voor een deel herken ik het probleem.
de bruinverdorde randen had ik ook; mogelijk te weinig water tijdens onze vakantie. Ik heb die bladeren verwijderd, wat kunstmest gegeven en doe niet anders dan spuiten (ik heb de beschikking over rivierwater).
De planten hebben nu echt water nodig, ik zie ook dat daardoor nog nieuwe bloemknoppen worden gevormd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag