Howea Forsteriana en Pachira aquatica gaan dood

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/02/2008 - 21:51
granturismo

Howea Forsteriana en Pachira aquatica gaan dood

Kan iemand mij verklaren waarom onze Howea Forsteriana en Pachira aquatica na enkele maanden dood gaan.
Qua verzorging geven we iedere week water, een 1/2 gieter per plant. Afgelopen maanden, september tot 1/2 december deden beide planten het uitstekend, er kwamen zelf nieuwe scheuten aan, nu verliest de Pachira aquatica zijn bladeren en de Howea Forsteriana krijgt ook dorre bladeren.
Wij hebben al enkele malen geprobeerd om deze planten te houden, maar telkens zonder resultaat!

Beide planten staan bij ons in de woonkamer (nieuwbouw huis met mechanische ventilatie) en de temperatuur is tussen de 19 en 21 graden.

Leuk detail: rozen en andere snij bloemen ( behalve tulpen) komen ook niet uit!

wo, 23/01/2008 - 18:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me dat de mechanische ventilatie zorgt voor te droge lucht. Een Howeia is heel sterk en zou best langer moeten meegaan. Misschien is een luchtbevochtiger een optie? Of wat vaker de planten sproeien.
Pachira loopt weer uit als je de kale takken inkort tot een paar centimeter boven de hoofdstam.

za, 02/02/2008 - 17:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Pachira mag maar 1x per maand bewaterd worden. 1x per week is echt te veel van het goede. In eerste instantie gaan ze bloeien maar naar verloop van tijd gaan de wortels rotten en dan is het moeilijk deze planten nog te redden. Je kunt dan wel iets tegen wortelrot kopen en de plant verpotten. Hetzelfde geld eigenlijk voor de Howea forsteriana!

za, 02/02/2008 - 22:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onzin. Pachira aquatica kan zelfs met z'n wortels in een laagje water staan. De plant komt van nature voor in moerassen en langs rivieren. Je kunt hem als een moerasplant verzorgen.

Onderwerp gesloten