HULP GEZOCHT VOOR MIJN YUKA !!!!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/01/2004 - 15:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

HULP GEZOCHT VOOR MIJN YUKA !!!!

Hallo, ik heb sinds maart 2003 een prachtige Yuka in huis maar sinds een maand verliest zij heel veel bladeren aan de onderkant. De bladeren worden geel en droog. Wel komen er bovenop nieuwe bladeren uit maar de plant wordt nu toch wel erg kaal! WAT MOET IK DOEN!?

zo, 18/01/2004 - 17:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is de vraag hoeveel water je hem geeft, hij mag niet te nat worden daar houdt hij niet van. Ik vind het n.l. zo'n ideale plant juist omdat je hem niet zo na hoef te lopen qua water geven. Dit is misschien de reden van de gele, afvallende bladeren. Het kan ook zijn dat hij te dicht bij de verwarming staat of te donker. Hij hoeft echt niet voor het raam of zo, maar ook niet in een hoek waar geen of weinig licht komt. Veel succes, ik hoop dat je hier wat aan heb.

zo, 23/01/2005 - 21:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij is precies het zelfde gebeurt, alleen stonden er 2 in een pot. een grotere en een kleinere. Het vreemde was dat de kleinere nergens last van had. Na een paar weken vond ik de grote toch wel erg lelijk worden met zo weinig mooie bladeren, toen ik deze plant verder bekeek, bleek dat deze van binnenuit gewoon bijna helemala weggerot was. De kleinere maneerde niks, en is dan ook gewoon doorgegaan. De grotere stam heb ik gewoon weggegooit.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag