jonge knoppen komen niet uit

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 02/01/2004 - 16:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

jonge knoppen komen niet uit

hallo, heb 2 phalaenopsissen gekocht.Nou bloeien ze erg mooi, alleen komen de jonge knoppen niet uit, deze verschompelen helemaal. Wat doe ik fout en wie kan mij helpen. Heb de planten in hun eigen pot laten zitten en daarna in een grote sierpot met aarde gestopt. geef ze 1x per week water.
alvast bedankt, jacqueline

vr, 02/01/2004 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Jacqueline,

Even dit: je mag je plant best in een sierpot plaatsen,maar zorg er dan wel voor dat tussen sierpot en pot en tussenruimte blijft van minimaal 1 cm. Zorg er ook voor dat bij het watergeven GEEN water in de sierpot blijft staan en de plant nooit met haar voetjes in het water blijft staan. Dan treedt er op den duur wortelrot op en gaat de plant dood.
Het kan zijn dat de temperatuursovergang (van buiten naar binnen) er de oorzaak van is, dat de jonge knoppen verschrompelen. En dat is dan jammer,nietwaar. Dus.. er goed op letten dat bij het transport van je plant van winkel naar huis zo weinig mogelijk kou aan de plant komt., Dus goed inpakken. Eenmaal per week watergeven(bij voorkeur lauw regenwater of lauw afgekookt water) is prima (1/2 kopje) en eenmaal per maand een vingerhoedje op 1 ltr water mest. Orcideeenmest in elk tuincentrum te krijgen.
Jacqueline, ik wens een fijn orchiudeeenjaar. Veel sukses.

Groetend,
Jan Dekker.
Voorzitter NOV Kring Zuid-Limburg. Beek (Lb).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag