is dit een zieke notenlaar ?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 07/07/2009 - 01:58
mike57

is dit een zieke notenlaar ?

Ik zit met een probleem waar ik geen antwoord of verklaring voor kan vinden. Onze notelaar is nu voor het 4é jaar aangetast door een of andere ziekte.
de bladeren en de noten vertonen in het beginstadium bruine vlekken die later in het groei proces zwart worden. nu zijn het nog bruine plekken maar zoals je kan zien op de foto worden de noten nu al zwart en deze vallen binnen een 2 tal weken af. Tegen dat de noten (de gene die niet zwart worden ! ) rijp zijn heeft de boom allang zijn bladeren verloren ( binnen 1 maand 3/4 van de bladeren gevallen ! ). De noten die we dan toch kunnen eten zijn wel goed van kwaliteit maar de hoeveelheid noten is heel klein. Mijn buurman heeft ook een notenboom staan ( staan ongeveer 10 meter van elkaar ) maar die heeft helemaal geen problemen en heeft elk jaar een massa noten net zoals ik die vroeger had. Kan iemand me zeggen wat het probleem zou kunnen zijn en wat ik er eventueel aan kan doen ? sorry ik krijg maar 1 foto geplaatst ( hoe plaats ik er meer te gelijk ?
Ho ja er zijn nergens ( ook niet in de noot ) beestjes te bespeuren !
Alvast bedankt voor de hulp.

marc

is dit een zieke notenlaar ?
wo, 08/07/2009 - 11:17
tuinprins

Dit is waarschijnlijk de ziekte 'bacteriebrand'. Voor meer informatie hierover zie de volgende link:

https://tinyurl.com/yyxjq3ze

Het feit dat de boom van de buurman genoemde verschijnselen niet vertoont ligt waarschijnlijk aan het feit dat de boom een soort is die hier minder gevoelig voor is.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag