Japanse anemoon blad wordt bruin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/06/2019 - 17:34
Sweettree

Japanse anemoon blad wordt bruin

Mijn Japanse anemonen, die het jaren goed gedaan hebben, krijgen bruine randen en daarna verdroogt het blad. Vorig jaar was dit al een beetje, maar hebben ze toch nog wel gebloeid. Nu gaat het wel erg hard. Mijn tuin is laaggelegen (veen?) en eigenlijk nooit te droog. Weet iemand de oorzaak? Ze staan er al een jaar of 8, misschien zijn ze gewoon ‘op’ ?

do, 27/06/2019 - 09:01
GreenConnection

Er zijn 2 mogelijke oorzaken: de standplaats is op het heetst van de dag te zonnig voor deze planten. Ze hebben graag halfschaduw.

Of de planten hebben last van bladaaltjes, waar sommige cultivars nogal gevoelig voor schijnen te zijn.

di, 02/07/2019 - 16:53
Sweettree

Bedankt voor het antwoord! (Ik had al geantwoord, maar kennelijk iets niet goed gedaan, sorry.) Ik ben dan bang dat het aaltjes zijn. Is er iets aan te doen, of moet ik de planten eruit halen. En dan is het waarschijnlijk niet slim om op dezelfde plek weer Jap. Anemonen neer te zetten? Heb toevallig nieuwe gekocht, wel een andere soort...

di, 02/07/2019 - 22:12
GreenConnection

Als het aaltjes zijn, dan is het zeker niet verstandig op dezelfde plek nieuwe planten te zetten.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag