Japanse ziekte op geranium

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/06/2004 - 18:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Japanse ziekte op geranium

De bladeren van mijn geraniums vertonen langs onder al bruine plekken en de bladeren sterven dan af volgens een persoon op de markt is dit de japanse ziekte is daar iets aan te verhelpen en is dit schadelijk voor overdracht naar mijn andere planten ?

za, 19/06/2004 - 18:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

je moet niet alles geloven wat op de markt vertelt wordt waarom geen eskimo ziekte, waar haalt men het. Waarschijnlijk gewoon te veel water gegeven; is het trouwens de vaste plant geraniuminfo-icon of de pelargoniuminfo-icon (ik vermoed de laatste)?=Aangetaste bladeren verwijderen.

zo, 20/06/2004 - 01:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tuingeraniums mn de geraniuminfo-icon endressi (zachtrose) hebben nogal eens de neiging om roest te vertonen op hun bladeren, dus echt geen japanse ziekte. Gewoon de bladeren verwijderen, ook de afgevallen bladeren en niet sproeien op het blad. De plant doet het echt niet minder hoor (eigen ervaring). Ik knip ze altijd af na de bloei, hierdoor heb je telkens nieuwe bloemen en vers blad. Of een andere soort kopen, de geranium himalayense (lila/blauw) heeft dit euvel nl niet en is ook wonderschoon. Kijk eens op de site van esveld daar staan veel afbeeldingen van geraniums, de soorten met een wat fijne blad hebben dit euvel nl veel minder. veel succes ermee

Onderwerp gesloten