Kasspint bestrijden

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/07/2006 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kasspint bestrijden

Ik heb op mijn balkon last van kasspint op alle planten.
Ik zie spinsel om de bladeren en er verschijnen geel/witte puntjes op de bladeren. Ook zie ik kleine bruine beestjes lopen, en na zoeken op het net lijkt mij dat het dus gaat om kasspint.
Ik heb er last van op al mijn (helaas weinig in aantal) planten, namelijk een kleine framboos, kruiden (rozemarijn en citroenmelisse) en mijn jonge lampionplantjes. De jonge kattensnor heeft er (nog) geen last van. Ook verdrogen de planten steeds meer. Mijn framboos lijkt wel bijna uitgedroogd, ook al geef ik veel water en is de aarde vochtig. Er groeien ook nog steeds vruchten aan de droge takjes.

Volgens de info die ik op internet vond, zou ik dit beestje moeten bestrijden met een ander beestje, nl de roofmijt. Ten eerste zie ik het eigenlijk niet zo zitten om op een loggia nog meer beestjes te gaan aanleveren, ten tweede vraag ik me af hoe en wat en hoe kom ik dáár dan weer vanaf?!

oftewel: wie helpt mij PLEASE aan een andere oplossing?

Alvast super bedankt!

Groetjes Irisinfo-icon

do, 20/07/2006 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

het lijkt mij inderdaad ook Spint. en het klopt dat Roofmijt de beste bestrijding is, maar het is ook mogelijk ze te bestrijden door de planten te bestpuiten met een selectief insecticide of een milieuvriendleijk middel op basis van natuurlijke pyrethrum of paraffineolie.

do, 27/07/2006 - 02:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

spint treed op bij een te lage luchtvochtigheid....wellicht dat je hier iets aan kunt doen?

suc6

do, 27/07/2006 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je de biologische verdelging opgeeft is het enige middel dat werkt Masaï van Bayer. Paar keer herhalen met een 2 weken ertussen en je bent ervan af.

Biologisch bestrijden zal vast wel kunnen maar vrees dat het je dan nog wel wat planten gaat kosten.

Succes

Miranda

Onderwerp gesloten