Lieveheersbeestjes tegen bladluis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/05/2010 - 13:32
monique_t

Lieveheersbeestjes tegen bladluis

Omdat ik van de sproeimiddelen tegen bladluis afwilde heb ik vorig jaar larven van lieveheersbeestjes uitgezet in mijn tuin.
Blijkbaar met succes want ik zie er een heel aantal in mijn beukenhaag.
Ze paren er zelfs lustig op los. Ik zie ook kleine lieveheersbeestjes maar géén larven (zien er heel anders uit). Ook eitjes kan ik niet zien. Ik speur de onderkant van de bladeren af maar vind er geen. Kan iemand me vertellen waar ze de eitjes afzetten? Ik wil mijn haag scheren maar durf niet goed, uit vrees de afgezette eitjes mee weg te nemen.
Wie weet raad?

do, 27/05/2010 - 14:04
D_SDennis

Eitjes worden in principe gewoon op de onderkant van de bladeren afgezet. In regelmatige groepjes, kleine gele stipjes van minder dan 0,5 mm groot. Sommige soorten hebben andere kleuren eieren, maar geel is de meest voorkomende kleur.

za, 29/05/2010 - 11:14
monique_t

Dank voor het antwoord.
Ik heb gezocht maar vind geen eitjes. Maar mijn bezorgdheid is vooral dat ze aan de buitenkant van de haagplanten zouden zitten. Als ik die wegscheer zijn de eitjes ook weg. Of zijn ze eerder te vinden diep binnen de haag?

do, 03/06/2010 - 12:56
monique_t

Na het snoeien van de beukhaag heb ik de afgesnoeide takken nagekeken en inderdaad eitjes gevonden. Op meerdere bladeren zelfs. Er waren ook felgroene bij. Ik heb de takjes bewaard in de haag. Heeft dit zin? Of moeten de eitjes op levende planten zitten om de overleven?
En welk lieveheersbeestje legt die groene eitjes?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag