Meerdere ziekten op roos? (Foto’s)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 26/04/2020 - 20:14
Limeade

Meerdere ziekten op roos? (Foto’s)

Hallo allemaal,
Onze klimroos (Paul’s Scarlet Climber) ziet er al een tijd niet geweldig uit, en heeft ook na veel water geven vaak nog slaphangend blad. Vandaag bekeek ik de plant beter en zag ik dat het blad op veel plaatsen is aangetast, maar lang niet allemaal op dezelfde manier. Ik heb online gezocht naar algemene kwalen bij rozen maar ik kom zelf toch niet uit de diagnose.
Wie kan mij helpen?

zo, 26/04/2020 - 20:18
Limeade

Hier nog drie foto’s

zo, 26/04/2020 - 20:41
GreenConnection

Er is een rups actief geweest met het nemen van hapjes uit de bladeren en ik zie wat bladluis. Er is in ons land geen roos zonder bladluis in deze tijd. Niet echt schadelijk.
Kun je een totaalplaatje van de struik plaatsen?

zo, 26/04/2020 - 22:13
peterplant

De lichte vlekjes op het blad worden veroorzaakt door de rozencicade. Ook niet echt schadelijk.
Ik denk dat het allemaal blad is van verleden jaar dat door de zachte winter is blijven hangen. Je kunt dat blad wegknippen voor het gezicht.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag