orchidee

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 09/01/2004 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

orchidee

Heb in de lente een Phal met mooie bloemen gekocht. Nu bloeit deze wel terug maar heeft aanzienlijk kleinere bloemen, in de zomer 2X per week water en nu in de winter 1X om de 14 dagen.En weten jullie waar ik jongeorchideeenplantjes kan bekomen?
Beste wensen voor 2OO4. Alex ANTwerpen

zo, 11/01/2004 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb je al op de Orchideeen pagina gekeken

wo, 14/01/2004 - 16:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Ik denk dat het kleiner worden van de bloemen normaal is. Mijn eerte orcidee kreeg ik cadeau op mijn trouwdag nu bijna 16 jaar geleden. Die plant heb ik nog steeds samen met talloze nakomelingen ervan. Ik moet wel zeggen dat de bloemen nog maar half zo groot zijn als eerst maar daarom niet minder mooi. Ook het aantal bloemen per tak is teruggelopen naar max 4 maar het aantal bloemtakken maakt dan weer veel goed. De plant vermeerderd zich door nieuwe plantjes te vormen op de oude bloemtakken.
Daarintegen heb nu ook orcideeën die hun grote behouden door de jaren heen. Meer zelfs de plant en de bladeren zijn groter geworden. Het aantal bloemen per tak berdaagt hiet 6 tot 8 en soms 10. Vermeerdering van deze gebeurt door scheuring.
Mijn besluit is dat het vergroten of verkleinen van de bloemen te maken heeft met welke Phal je hebt.
Een speciaalzaak met vele soorten ochideeën is er in schilde.
Zelf heb ik een aantal plantjes te veel en zou die graag willen verkopen. Dus als je intresse hebt laat het dan maar weten.
Marcus

wo, 04/02/2004 - 00:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

hey een goede zaak om orchideeen tegen een schappelijke prijs te vinden is er op de steenweg van schoten naar kapellen Forenza....echt de moeite je moet eens gaan zien voor 15 a 20 euro heb je een mooie en grote orchidee waar je op een ander 50 euro voor betaald

Onderwerp gesloten