Probleem met klimop

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/04/2020 - 12:00
Ramiz (anoniem geplaatst)

Probleem met klimop

Hallo, weet iemand toevallig wat er aan de hand is met onze klimop?
Wij hebben aan twee zijdes van ons huis een klimop staan (al een aantal jaar). Aan een zijde van de tuin groeit deze normaal zoals ieder jaar. Echter aan de lange zijde vertoont deze dit jaar veel gele bladeren die ook aangevreten zijn, nu weet ik niet of dit schimmel of een of andere insect is. Weet iemand wat hier aan gedaan kan worden?

Wij hebben dit jaar nieuwe graszoden in de tuin laten leggen, die tegen de klimop zijn gelegd, wellicht dat dit hiermee iets te maken heeft.

ma, 27/04/2020 - 13:28
GreenConnection

Ernstige vraat van taxuskevers.

di, 28/04/2020 - 05:39
plantadvies

Waarschijnlijk is de verkleuring op de bladeren schimmel. Het gras onder de klimop kan opspattende regen veroorzaken op de bladeren van de klimop waardoor de schimmel meer de kans krijgt. Zorg ervoor dat afgevallen blad wordt verwijderd en probeer dat de wind onder de klimop kan door waaien zodat deze kan opdrogen na een regenbui.

di, 28/04/2020 - 13:26
peterplant

Slecht plantadvies!
Er zit vreterij van de taxuskever in. Elke klimop laat in het voorjaar een deel van zijn oude bladeren vallen. Dat is normaal. Die bladeren worden geel en vallen af.
Het kan zijn dat de graszoden de concurrentie aangaan met de klimop wat betreft water en voeding. Extra mest geven is dan een oplossing.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag