Probleem met klimop

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/04/2020 - 12:00
Ramiz (anoniem geplaatst)

Probleem met klimop

Hallo, weet iemand toevallig wat er aan de hand is met onze klimop?
Wij hebben aan twee zijdes van ons huis een klimop staan (al een aantal jaar). Aan een zijde van de tuin groeit deze normaal zoals ieder jaar. Echter aan de lange zijde vertoont deze dit jaar veel gele bladeren die ook aangevreten zijn, nu weet ik niet of dit schimmel of een of andere insect is. Weet iemand wat hier aan gedaan kan worden?

Wij hebben dit jaar nieuwe graszoden in de tuin laten leggen, die tegen de klimop zijn gelegd, wellicht dat dit hiermee iets te maken heeft.

ma, 27/04/2020 - 13:28
GreenConnection

Ernstige vraat van taxuskevers.

di, 28/04/2020 - 05:39
plantadvies

Waarschijnlijk is de verkleuring op de bladeren schimmel. Het gras onder de klimop kan opspattende regen veroorzaken op de bladeren van de klimop waardoor de schimmel meer de kans krijgt. Zorg ervoor dat afgevallen blad wordt verwijderd en probeer dat de wind onder de klimop kan door waaien zodat deze kan opdrogen na een regenbui.

di, 28/04/2020 - 13:26
peterplant

Slecht plantadvies!
Er zit vreterij van de taxuskever in. Elke klimop laat in het voorjaar een deel van zijn oude bladeren vallen. Dat is normaal. Die bladeren worden geel en vallen af.
Het kan zijn dat de graszoden de concurrentie aangaan met de klimop wat betreft water en voeding. Extra mest geven is dan een oplossing.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag