Quercus 'Green Dwarf' Probleem

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/06/2012 - 20:01
milanschroyen

Quercus 'Green Dwarf' Probleem

Ik heb in maart twee Moeraseiken geplant in een perkje in mijn tuin. Nu enkele maanden later ziet er één van de twee er heel slecht uit. Ik heb ze beide geplant met toevoeging van grond verbeteraar. Ze staan een 3m uit elkaar. Toen ik ze geplant heb, stonden er alleen knoppen op. De linkse ziet er al heel mooi uit en is blijven groeien. De rechtse is na een tijd gestopt en de bladeren blijven klein. De randen van de bladeren beginnen ook te verdrogen ofzo... Ook merk ik dat er veel dood hout aan het komen is. Hieronder foto's van de twee eiken. Kan iemand mij zeggen wat ik hier aan kan doen, of gewoon wachten tot volgend jaar?

Alvast bedankt voor de reactie!

Milan

Quercus 'Green Dwarf' Probleem
di, 12/06/2012 - 16:35
WiPe

Kun je de plantdiepte eens controleren? Te diep planten is een veel voorkomende fout die een dergelijk beeld als gevolg kan hebben. Als d ebomen in pot stonden, en je hebt ze geplant met de bovenkant van de pot gelijk met de grond, dan nog kan het gebeuren dat de boom te diep staat.

di, 12/06/2012 - 19:04
milanschroyen

Hallo, bedankt voor de reactie. De bomen kwamen niet uit pot, maar uit de zandbak. Ik zal het eens bekijken. Als die te diep staat moet ik hem wat hoger zetten, en komt het dan goed?

di, 12/06/2012 - 20:23
WiPe

Als de boom te diep staat, kun je best de overtollige aarde wegscheppen en hem in het najaar wat hogerop planten.

di, 12/06/2012 - 20:42
D_SDennis

Uit de zandbak? Dan is waarschijnlijk geleverd met losse wortels? De kans is groot dat de wortels van de een verdroogd zijn. Of gewoon onvoldoende aanwezig waren. Ik zou er mee teruggaan naar de leverancier. Je verzorging licht het niet aan, want je andere eik doet het blijkbaar prima. ALs het gaat om losse wortelkluiten, dan is het diep planten waarschijnlijk niet het probleem.

Onderwerp gesloten