rhododendron Scarlet Wonder

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/07/2011 - 14:30
sanneke

rhododendron Scarlet Wonder

Hoi,
Had in april twee zulke miniplanten (struikjes) geplaatst in mijn tuinperk.
helaas zaten ze vol bladschimmel en zat er niets anders op dan ze te verwijderen. Nu is mijn eerste vraag hoe lang duurt het eer ik op diezelfde plaats wederom nieuwe planten kan zetten.
Anderhalve meter verder staan twee Helleborussen die naar mijn mening ook al een beetje aangetast zijn. Helpt hiervoor een middel tegen schimmel.
Of zijn deze ook verloren.
Met dank voor uw antwoord
Sanneke

za, 09/07/2011 - 21:41
tuinprins

Hoe zag die bladschimmel op de 'Scarlet Wonder' eruit? Het woord 'bladschimmel' klinkt wat vaag. Phytophtora kan gepaard gaan met bladvlekken maar dit hoeft niet. Droogte en verbranding kunnen bij rhododendrons bruine vlekken op de bladeren veroorzaken.

De afgelopen maanden was het echter geen weer voor het ontstaan van bladvlekken omdat de temperatuur relatief hoog lag waardoor de bladeren van planten snel opdroogden. Het huidige weertype met geregeld buien is wel gunstig voor het ontstaan van bladvlekken.

Helleborusinfo-icon kan last krijgen van de zwarte bladvlekkenziekte. Het beste kun je in zo'n geval de aangetaste bladeren bij de grond afknippen. De plant kan goed tegen zo'n ingreep.

Gegroet, de tuinprins

za, 09/07/2011 - 23:09
sanneke

De bladen leken wel verbrand vooral de eindpunten, bij het verwijderen bleek ook dat ze helemaal niet gegroeid waren en zo uit de grond te halen. De knoppen zijn ook nooit opengekomen.
Mijn Helleborussen hebben hier en daar ook zo'n zwartgeblakerd blad of bladpunten. Deze heb ik al verwijderd alsook de bladen tegen de grond.
Thanx
Sanneke

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag