Rhodondenderon en rozen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/02/2007 - 18:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rhodondenderon en rozen

Hallo,

Ik heb 2 rhodons in de tuin staan, De ene bloeit met lila en de andere wit. Ze staan ongeveer een anderhalve meter van elkaar af en 2 jaar geleden zijn ze zo geplandt dmv herindeling van de tuin.
Degene die met Lila is een kleinere plant maar sinds na de zomer vorig jaar heeft die geen groen blad meer aan zijn takken, dus bruin en door, en kan ik de takken dan ook makkelijk breken. Ik denk zelf namelijk dat hij dood is, maar iemand anders zegt dat hij nog wel leeft, maar een klap heeft gehad met die warme dagen van 2006. Ik heb wel elke dag 's avonds water gegeven. maar ik vermoed doordat hij in het midden van de tuin staat toch niet goed beschermt was. Voeding heeft de plant ook gewoon gehad. Wie kan zeggen of deze nog leeft en wat kan ik eraan doen om deze plant nog te kunnen redden?

En ik heb 2 rozen in mijn tuin staan. Een gele stokroos in een grote pot en een rode roos(geen stok) in grote pot. Het lijkt erop dat ze allebei dezelfde ziekte of schimmel hebben want ik krijg het elk jaar weer terug. Ze staan ongeveer 4 meter van elkaar af. Ze krijgen vergeelde blaadjes en vooral die rode krijgt een donzig laagje over zijn blaadjes. Producten om luis en schimmel te bestrijden helpt niet echt. De rode roos staat echter wel onder een beuk. Dus ook niet echt in de volle zon.
Wat zou dit kunnnen zijn en wat kan ik hieraan doen.?
Hopelijk krijg ik snel antwoord zodat ik voorzorgsmaatregelingen kan treffen naar het voor jaar.
Bij voorbaad dank voor uw antwoordt.

di, 13/02/2007 - 16:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Rhododendroninfo-icon is een echte schaduwplant; in de zon verbranden de bladeren en drogen de oppervlakkig wortelende struiken erg snel uit. Eeenmaal bruin en dor hout, zit er beslist geen leven meer in.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag