Wortel Probleempje...

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/02/2007 - 09:50
mariel123

Wortel Probleempje...

Ja ik wil mijn plantjes liefdevol verzorgen... maar nu ontdekte ik iets aan de wortels.. Bij de ene komen de wortels uit de pot, niet zo'n probleem, maar die drogen helemaal in, terwijl ik ze wel besproei. Moet je persee oude wortels wegknippen of kun je ze ook mooi laten zitten?!

De andere zie foto, die heeft dus gele wortels, wat is daar de oorzaak van? Het lijkt ook wel of die indrogen. En toch geef ik ze maar 1x in de week water, ben anders veel te bang dat ik ze teveel geef. Of is het nu zo droog hier in huis dat de mijne toch meer behoefte hebben aan water?

En moet je ook bijmesten als hij volop in de bloei is?
Of juist alleen mesten als de bloemstengels weg zijn?

Dank je voor al jullie adviezen

Wortel Probleempje...
ma, 12/02/2007 - 17:40
mariel123

hier dus de gele uitgedroogde wortels?

Wortel Probleempje...
di, 13/02/2007 - 10:13
elske z

Hoi Ik ben ook nog een leek ,maar bij de onderste foto zou ik denken dat de onderste wortels te droog zijn want ze zijn wit en de rest is nat zat want die zijn groen.
Geef je alleen langs de bovenkant water want ik dompel ze een keer in de week dan worden de onderste wortels ook nat en van die uitgedroogde wortels uit de pot daar ben ik ook benieuwd naar want ik heb dat ook?!
Groetjes elske

wo, 07/03/2007 - 23:18
Dre39

Ik knip om de zoveel tijd de uitgedroogde wortelen weg, laat wel genoeg zitten aan de plant. ook de uitgedroogde wortels, die uit de pot steken, knip ik weg. ik laat ongeveer een cm of 4 aan 5 aan de plant zitten. ook de uitgedroogde wortels onderin het potje knip ik weg, om de zoveel tijd, je moet dan wel even alles uit het potje halen, afknippen en weer erin doen. even een werkje, maar dat heb ik er wel voor over.

Andrea

do, 08/03/2007 - 09:22
mariel123

hoi

bedankt voor je antwoord.
Wat als ik die wortels wel laat zitten?
Is dit slecht voor de plant?
of groeien en bloeien ze beter als je de dode wortels weg knipt?
Als ze dus gelig zijn dan is de wortel dood?

groetjes Mariel

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag