rozen met bladrollers maar wat nog?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/05/2020 - 23:20
monique_t

rozen met bladrollers maar wat nog?

Ieder voorjaar hebben mijn rozen last van bladrollers. Meestal herstellen ze zich nadien maar nu ziet het er toch niet goed uit.
Weet iemand wat er aan de hand is? Alvast dank

do, 07/05/2020 - 23:21
monique_t

Enkelen zien er niet goed uit.. een paar anderen beginnen zich te herpakken

zo, 10/05/2020 - 14:03
peterplant

Planten die het niet naar hun zin hebben, zijn extra aantrekkelijk voor beestjes.
Wat de oorzaak van dat niet naar hun zin hebben is altijd zoeken. Nu houden rozen van voedzame grond en voldoende voeding. Op de eerste foto zie ik een Verbenainfo-icon bonariensis staan die blaakt van gezondheid. Verbena kan heel goed tegen zanderige, arme grond en dat is nu precies waar een roos niet van houdt. Zou het daar aan kunnen liggen?

ma, 11/05/2020 - 10:10
monique_t

Je hebt het goed gezien Peterplant, het is hier zanderige grond. De Verbenainfo-icon laat ik zijn gang gaan voor de bijen en vlinders. Ik ervaar ook dat de rozen in de zomer minder last hebben van ziektes zoals bladvlekken sinds de Verbena ertussen staat. Ik gaf al Kalium en twee keer meststoffen dit jaar. Misschien moet ik nog wat bij geven maar overbemesten verzwakt ook de planten dacht ik.
Vraagje aan jou: zou Lavameel goed zijn voor deze rozen?

ma, 11/05/2020 - 19:43
peterplant

Vooral overbemesten met stikstof geeft slappe zwakke planten, maar overbelasten met organische meststoffen kan bijna niet. Zeker op zandgrond is het gebruik van veel en regelmatig toevoeren van organische mest aan te bevelen.

Lavameel is een geweldig materiaal waar vooral veel sporenelementen in zitten. De grond rond vulkanen valt onder de vruchtbaarste gronden ter wereld.

di, 12/05/2020 - 09:38
monique_t

Zonder een merknaam van het rozenmest te noemen, op de verpakking staat organische-minerale meststoffen.
Ik neem aan dat dit dan ok is en ik eens per maand eens mag bemesten. Dat is niet altijd duidelijk op de verpakking omdat er enkel de periodes op staan dag je 'mag' bemesten.
Ook Lavameel zal ik ze wat bijgeven.
Dank je voor de info peterplant.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.