Strelitzia Reginea heel slap

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/05/2021 - 12:44
Sandra (anoniem geplaatst)

Strelitzia Reginea heel slap

Hallo allemaal!

Ik zit met mij handen in het haar: onze prachtige 2 meter hoge Strelitzia Reginae hangt al een tijd heel slap. Hij heeft afgelopen herfst 5 prachtige bloemen gegeven en ontwikkeld ook nog steeds nieuw blad. Wel gaat hij steeds slapper hangen en heeft hij last van rouwvarenmug. 

Ik wil hem spoelen, nieuwe grond en hydrokorrels geven en daarna behandelen met aaltjes. Hierbij een foto van de wortels welke ik er vrij bruin uit vind zien met hier en daar lelijke plekken. 

Kan iemand mij raad geven met hoe ik het beste te werk kan gaan? Zien deze wortels echt zo bruin als ik denk? Heb ik dan juist te veel of te weinig water gegeven? 

Hij staat bij een raam (heel grote ramenpartij) op het noorden en een meter van de verwarming af. Ik voel vaak of hij water nodig heeft en check regelmatig of hij geen natte voeten heeft. 

Hoop dat iemand mij kan adviseren! Dank alvast. 

Groetjes Sandra 

vr, 21/05/2021 - 13:21
GreenConnection

Zo te zien is de kluit kurkdroog. Een ruimere pot en verse potgrond is ook noodzakelijk. Kies voor een pot met afvoergaten, dan hoef je nooit meer bang te zijn voor een te natte kluit en krijgen de wortels zuurstof.

vr, 21/05/2021 - 13:25
Sandra (anoniem geplaatst)

Super bedankt voor de snelle reactie. De nieuwe potgrond staat al klaar, maar een grotere pot nog niet. Die zal ik gaan halen. Even voor de zekerheid, moet ik die half afgebroken wortels weghalen met een schoon mes? Of gewoon eraan laten zitten? Dank! 

za, 22/05/2021 - 00:24
GreenConnection

Kapotte wortels kun je verwijderen met een scherp mes.

Onderwerp gesloten