Wie weet wat voor beestje dit is?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/10/2006 - 20:36
Jolly

Wie weet wat voor beestje dit is?

Opeens zitten er in mijn tuin heel veel oranje/zwarte beestjes. Ze zitten op verschillende bomen en struiken, bijvoorbeeld op de camelia en ook op de pruimenboom. Ze zitten zowel op bladeren als op takken. Eerst dacht ik dat het een soort lieveheersbeestjes waren. Maar toen ik goed keek zag ik dat het toch iets anders was: ik kan geen pootjes vinden, maar wel een soort "snuitje" dat uit vier kleine witte dingetjes bestaat. Hiermee zit het beestje aan het blad of de tak vast. Het lijkt wel alsof het achterlijf onder het voorlijfje dubbel gevouwen zit. Het beestje is (dubbelgevouwen) zo'n 6mm lang en zo'n 4 mm breed. Wie weet wat dit is? Alvast bedankt voor je antwoord!

Wie weet wat voor beestje dit is?
zo, 15/10/2006 - 00:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uw eerste indruk was helemaal juist: dit zijn de gewone Lieveheersbeestjes. Alleen niet de volwassen vorm maar de pop. Het Lieveheersbeestje leeft eerst als roofzuchtig Drakebeestje en dit is het tussenstadium.

M.vr.gr.,

Ruud

Op Google afbeeldingen vind u 'm wel als u Lieveheersbeestje larve intikt en op afbeeldingen laat zoeken.

ma, 16/10/2006 - 13:25
Jolly

Dag Ruud,

heel erg bedankt voor het antwoord op mijn vraag! Heb even geGoogelt op "lieveheersbeestje larve" en vond 'm meteen; het is inderdaad het beestje in mijn tuin. Wat leuk, een tuin vol lieveheersbeestjes!

Nogmaals dank en groet,
Jolly

di, 17/10/2006 - 20:05
JP.Bosch

Bedankt Ruud,heb ze ook al gezien in men tuin en wist ook niet wat het was.Tof
Groetjes JP

do, 19/10/2006 - 14:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ditzelfde had ik ook. ik moet zeggen dat ik het nogal enge beestjes vond. Ik heb ze maar laten zitten omdat ze de lieveheersbeestjes in mijn tuin (blijkt nu zelf 1 te zijn) niets deden en ze mijn luizen van de oostindische kers af-aten.

Fijn dat je deze vraag hebt gesteld! Nu weet ik ook wat het is.

Groetjes

Annemerle

do, 19/10/2006 - 21:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vanuit Limburg hetzelfde verhaal ook wij wisten niet wat het was.

Bedankt, Beppie

Onderwerp gesloten