zieke kastanjeboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 09/07/2004 - 17:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

zieke kastanjeboom

de kastanje boom achter ons huis heeft geen groene bladeren meer. Hij vertoond hele bruine bladeren eerst alleen het onderste gedeelte nu kruipt het ook naar boven het is net een hefst boom.
Wie weet wat we hieraan moeten doen en wat het is. help!

vr, 09/07/2004 - 20:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarschijnlijk door het droge voorjaar, ik woon in België en heb hier ook al verschillende bomen gezien die hetzelfde vertonen, het is dus geen alleenstaand geval van uw kastanjeboom.Komt waarschijnlijk vanzelf in orde volgende lente bij het uitlopen van nieuw blad, nu het meer regent krijgen de bomen terug voldoende water.

za, 10/07/2004 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bruine bladeren hebben spijtig genoeg niets metr droogte te maken, het is al droger en veel warmer geweest. Ik weet niet of het het eerste jaar is dat je dit opmerkt, maar we zitten sinds enkele jaren met een nieuw probleem, namelijk de kastanjemineermot. De rupsjes zitten in het blad en eten daar gangen in. Ze eten de adertjes voor de saptoevoer door waardoor een bepaalde plek geen sap meer krijgt en uitdroogt. Daar er verscheidene plekken in een blad zitten en een plek steeds groter wordt kan het gebeuren dat een blad afsterft

wo, 01/09/2004 - 17:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, dat klopt.Wij hebben een hele dreef met prachtige oude bomen en ze zijn allemaal aangetast. Dit probleem is al +/- 3 jaar aan de gang in onze streek (rond Brussel) en rukt verder op. Naar het schijnt zou het komen overwaaien uit Oost-Europa. De bomen zouden er niet dood van gaan!? Het is natuurlijk niet erg mooi. De enige remedie zou zijn om de bladeren allemaal onder de bomen vandaan te halen, naar de gemeentelijke composthoop te brengen, te verbranden of te begraven. Vorig jaar hebben wij, samen met onze buurman, de immense karwei aangevat om al deze bladeren op te ruimen en weg te voeren. Het helpt, de bladeren zijn er merkelijk beter aan toe dan vorig jaar, maar opgelost is het nog niet. Wij trachten nu iets op gemeentelijk (of zelfs intergemeentelijk) vlak te organiseren.

Onderwerp gesloten