ziekte bij een passiflora "queen ?? "

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/02/2004 - 01:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

ziekte bij een passiflora "queen ?? "

mijn passiflorainfo-icon qeen ? (serreplant) krijgt steedsslappe bladeren die daarna verdorren en andere bladeren vertonen steeds geel/bruine vlekken tussen de nerven en sterven langzaam af. Ik houdt de grond vochtig en bemest zoals het moet, en ook komen er steeds nieuwe uitlopers van de (aangedane) stengels. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn en wat ik eraan kan doen?

ALvast bedankt

Darwin

do, 05/02/2004 - 12:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

het kan zijn dat je je plant overbemest, ik doe bij mijn planten 1 keer per jaar wat koeiemest in de vorm van korrels, in de winter geef ik met moeite water zodat de plant in rust komt, zodoende verliest deze bijna al zijn bladeren en kan ik hem door hier en daar bij te snoeien in vorm houden, in de lente loopt hij gewoon weer uit en bloeit hij weer, ik zou moest ik van u zijn mijn potgrond volledig verversen en er gewoon wat mest onder mengen, koeiemest, en voor de rest niet overdrijven met water, de kluit eerst laten uitdrogen voor je water bij geeft, en op de bodem van de pot keien leggen zodat de plant geen natte voeten heeft, succes en mocht je het zien zitten, je mag me er altijd een stek van bezorgen, gewoon een topstek nemen , in verse grond plaatsen en er een zak over binden, meestal na 3 weken is het reeds gewortelt. met vriendelijke groeten
bart

zo, 08/02/2004 - 16:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank jewel voor je reaktie Ik heb elf ook het idee dat hij 0overbemest is. Ik mest al een tijdje niet meer en heb alle aangedane bladeren verwijderd en het lijkt beter te gaan. Je hebt het over winterrust maar is dat wel mogelijk in een kamer die meestal 20-21 graden is? EN als het echt fout gaat kan ik hem dan terugsnoeien tot net boven de grond? Of waar moet ik op letten bij terugsnoeien?
Bedankt alvast

Darwin

Onderwerp gesloten