Zwarte luizen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/04/2010 - 18:05
Linn7

Zwarte luizen

Op mijn balkon heb ik een luizenplaag. Ik denk dat het luizen zijn door het formaat, het feit dat ze op/bij planten en algen (op vlonders) zitten en het feit dat ze springen wanneer je er in de buurt komt.

Het zijn kleine zwarte beestjes, ongeveer 1-2 mm groot. Ik kan ze niet goed zien, maar ik dénk dat het de zwarte bonenluis is.

Mijn vraag;
Hoe kom ik er vanaf?

Ik heb al een chemisch middel gebruikt, ik heb al met warm en ook met koud water ze proberen weg te spoelen en ik heb ook de vlonders e.d. schoongemaakt.

zo, 18/04/2010 - 21:05
RdB

Luizen springen niet, het zijn geen vlooien! En bonenluizen zitten op bonen...

Kijk eens onder Thrips.

Ruud

ma, 19/04/2010 - 10:05
Linn7

Dat zijn ze niet. Ze zijn minder langwerpig, meer de vorm van de bonenluis dus.

Iemand enig idee wat het dan kan zijn? Het zijn er echt heel veel en lijken zich ook snel te vermenigvuldigen.

ma, 19/04/2010 - 15:42
Polplastron

Zitten ze op de grond? Dan zijn het waarschijnlijk springstaarten. Die eten geen planten, maar rottend materiaal. Ze zijn eigenlijk dus best wel nuttig. Pesticiden gebruiken is dus eigenlijk niet nodig (wanneer eigenlijk wel?).

wo, 21/04/2010 - 12:46
Linn7

Ze zien er minder langwerpig uit dan springstaarten, maar het zou kunnen. Alleen dat verklaart niet waarom ze ook op warm plastic (gieter, bloembakken, stoel) gaan zitten en ook op mensen wanneer je er tussen gaat zitten.

Dat is ook de reden waarom ik ze toch echt weg wil hebben; ik wil op mijn balkon kunnen zitten.

Overigens zou het ook vreemd zijn als het springstaarten zijn, want ik kan me niet voorstellen dat er veel rottend materiaal op mijn balkon te vinden is; het is allemaal nieuwe grond en de vlonders zijn niet heel oud ofzo.

do, 22/04/2010 - 16:35
Polplastron

Dat rottend materiaal hoeft echt niet veel te zijn hoor: het organisch materiaal in potgrond dat aan het vergaan is, is voldoende.

Als ze graag op mensen gaan zitten, moet je misschien ook eens kijken of het geen vlooien zijn! Haha! ;0)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag