elektrische zaag

20 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/01/2005 - 07:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

elektrische zaag

Bestaat er een eenvoudige elektrische zaag om takken van bomen te snoeien die ongeveer 5 cm dik zijn? Het gaat mij om een makkelijk te bedienen zaag, geen grote kettingzaag bijvoorbeeld.

za, 08/01/2005 - 17:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja hoor, bij de Doe-het-zelf zaken zijn elektische ketting-zagen te koop:
een voudig in bediening/onderhoud en hiermee kun je tot 20-30 cm. dikke takken zagen.

za, 08/01/2005 - 18:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met een goede handsnoeizaag (model pistool of vossestaart) heb je een tak van 5 centimeter in een paar seconden - op een veilige manier - van de boom af gehaald. Gehannes met elektrische zagen, zeker als het kettingzagen zijn, tussen andere takken is en blijft gevaarlijk. Bij verkeerd gebruik van een kettingzaag geeft deze een terugslag, en daar zit je hoofd. ;-(

za, 08/01/2005 - 18:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een heleboel kettingzagen, hebben een razendsnelle reagerende terugslagrem van 0, 1 sec. vraag daar naar als je hem koopt. een voorbeeld is de stihl of een bosch.

za, 08/01/2005 - 19:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jolande, Moet je eens zien wat een kettingzaag in 0,1 seconde doet met vlees, eenschouder of een gezicht. Ook Stihl en Bosch raden aan om bij het gebruik van kettingzagen speciaal beschermende kleding, schoeisel, handschoenen, helmen, brillen en gehoorbescherming te dragen. Al met al een stevige investering die voor het doorzagen van takken van 5 cm niet echt rendabel zal zijn.
Zonder goede instructie is en blijft een kettingzaag een riskant stuk gereedschap, dat bovendien voor normaal tuinieren niet echt nodig is.

za, 08/01/2005 - 19:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat willem v daar verteld is voor de volle 100% juist
hugo

za, 08/01/2005 - 19:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor jullie reacties. Maar ik bedoel geen zaag waarmee ik 20 cm dikke takken kan afzagen. Zo dik is de stam van de boom niet eens. Een kettingzaag is ook niet wat ik zoek (zoals ik al zei). Laat ik zeggen: een gewone houtzaag, maar dan elektrisch, is die er?

za, 08/01/2005 - 20:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willem met mijn uitleg bedoelde ik te zeggen dat je inderdaad moet oppassen. 1 sec. is heel snel. ik vind ook takken van 5cm. doorsnede makkelijker om met een takkenschaar of dergelijke te snoeien. maar dat wordt hier niet gevraagd. altans de eerste vraag. ik vind het ook niet nodig om iedere keer commentaar te krijgen. we doen allemaal ons best om een goed advies te geven. ook al zijn er hier een paar mensen daar niet altijd mee eens.

elektrische zaag
za, 08/01/2005 - 20:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

@anoniem, je moet geen gewone houtzaag nemen maar een echte boomzaag zelfs een inklapbare bv.Felco heeft zéér scherpe tanden, daar kan je gemakkelijk mee werken!ook véél veiliger dan met al die electrische dingen waar veel ongelukken mee gebeuren.

za, 08/01/2005 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Jolande, ik weet dat je je best doet, maar als je schrijft "een razendsnelle reagerende terugslagrem van 0, 1 sec" dan wek je - in een aanvulling op mijn eerdere waarschuwing - de indruk dat die apparaten ten alle tijde goed beveiligd zijn.

De terugslagrem en andere beveiligingen op kettingzagen zorgen ervoor dat je jezelf niet meteen doormidden zaagt, maar de verwondingen kunnen nog steeds zeer ernstig zijn. Daarom is het advies ook altijd om nooit alleen op pad te gaan met een kettingzaag.

Ik kan niet beoordelen bij vragen, hoe goed en ervaren iemand is met gereedschap. Misschien is de vragensteller uitermate bekwaam maar misschien ook niet. Zelf vind ik het dan prettig om een paar slagen om de arm te nemen en te houden. Beter tien keer ten onrechte voorzichtig geweest dan één keer een al te lichtvaardig advies over potentieel gevaarlijke werkzaamheden in de tuin.
Elektra, bomen kappen, kettingzagen dat zijn zaken waar meer risico's aan vast zitten dan het verkeerd planten van een boom of struikje.

za, 08/01/2005 - 22:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

@ Kipos. De meeste elektrische zagen (ook kleine) zijn bedoeld voor het zagen van planken en balken. Levend hout is vaak natter en elastischer, daarom is de vertanding van snoeizagen ook veel grover dan de zagen van de timmerman. Kijk eens of je een klein

za, 08/01/2005 - 22:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willem, ik had ooit eens gelezen dat dit de snelste kettingzagen waren. Vandaar dat ik ook zei 0,1 sec. Maar gevaarlijk blijven ze, daar ben ik met je eens. Ik werk er in ieder geval niet mee, vind ze eerlijk gezegd dood eng. Zal mijn berichten beter formuleren.

za, 08/01/2005 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

OK, in ieder geval veel tuinplezier in 2005

za, 08/01/2005 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou, het is me nu heel duidelijk: het is geen goed idee een tak van 5 cm met een elektrische zaag te lijf te gaan. Ik ga maar eens een nieuwe scherpe takkenzaag kopen (zonder elektra), want dat is het natuurlijk: takken zagen kost heel veel moeite met een botte zaag. Hartelijk dank allemaal!

vr, 18/03/2005 - 20:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij gebruiken opt bedrijf de stihl MS 190t motorzaag om IN de boom te werken, dikkere struiken te dunnen en voor ander (dik) snoeiwerk, erg gemakkelijk maar enige precisie en ervaring (veiligheid) is met deze machine toch wel vereist!

En voor takken tot 5 cm is de snoeizaag van silky een goeie investering!

Vriendelijke groet, Menno

za, 01/04/2006 - 03:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn 2 veilige elektrische zagen mogelijk:

Ingekapselde elektrische mini-kettingzaag: B&D Alligator
Deze hou je nog beter goed vast met beide handen en door zogenaamde bek ontwerp is terugslag haast niet aanwezig omdat bovendeel afgeschermd is. Je kan kleine bomen en takken hiermee veilig zagen. Je zaagt door bijtwerking van de bek door de takken heen. Interessant apparaat.

Elektrische schrobzaag. Denk maar aan elektrische broodmes. Dat heeft snel heen en weer bewegende horizontale breed zaagblad. Terugslag is niet aanwezig en zagen is dan ook veilig. Veel varianten aanwezig. Kijk maar gerust rond.

Gewone elektrische kettingzaag is inderdaad gevaarlijker omdat bovenkant en voorpunt niet afgeschermd is, dat maakt terugslag mogelijk bij onjuist zagen.

di, 29/01/2008 - 23:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Hema heeft nu een kleine handzaag in de aanbieding, voor €29,- en morgenavond gaat er nog eens €5,- bij sommige Hema's er af.
Wie weet of deze goed is voor kleine tuinwerkzaamheden..?

di, 29/01/2008 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry, bedoelde min 15%, ga zelf ook ff kijken, kijk in de brochure van de Hema via internet..laat ff weten...SUCCES

wo, 30/01/2008 - 15:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb net (op aanraden van iemand hier op het forum) een elektrische zaag gekocht bij de Hema voor 29 euro. Heb hem nog niet geprobeerd, maar hij is 2,5 kg zwaar, dus voelt wel solide aan. Nu nog ermee zagen...

ma, 25/02/2008 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vernam dat er een electrische takkenzaag op telescoop bestaat van KINO of CONDORE. weet iemand waar ik daarover informatie kan bekomen?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag