Het snoeien van te hoge bomen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 02/09/2005 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het snoeien van te hoge bomen

Onze tuin staat vol prachtige beuken en een eik . Ze worden echter erg hoog en houden vooral in het najaar de zon tegen. Hoe kan ik deze bomen het beste snoeien/ kleiner maken. Waar moeten we op letten.

vr, 02/09/2005 - 19:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

je moet een boom niet toppen is zonde van de boom en je haalt zijn vorm eruit en als u het toch wilt doen zou ik overwegen om een ervaren boomverzorger/hovenier in te huren

vr, 02/09/2005 - 23:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier is inderdaad een oog van een vakman nodig, ook i.v.m. de veiligheid.
Blijft het feit dat het mooie bomen zijn op de verkeerde plaats.

ma, 19/09/2005 - 13:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

In mijn staat achterin een zgn.berkenstoel die na 25 jaar heel erg hoog is geworden. De boom is voor/tijdens de bouw van de huizen door de gemeente geplant. De buren in het huis achter mij, aan de andere zijde van het tussenpad, zeggen last te hebben van dingetjes die uit de boom vallen al hangen er geen takken boven hun tuin.Zelf heb ik er geen last van. Ik kreeg inderdaad bij navraag te horen dat toppen weinig zin heeft en ja, bomen groeien nu eenmaal van onderop. Ga in dit geval de gemeente maar eens vragen wat zij eraan willen doen. Heb jaren geleden op punt gestaan de boom te laten verwijderen en nu , met de warmere zomers, geeft ie natuurlijk meer schaduw, dus weghalen is geen optie.

do, 24/11/2005 - 21:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kan een boom kandalaberen (terug snoeien op dik hout) dit doe je met een kijk op de boom om hem zo natuurlijk mogelijk te houden. dit is heel goed mogelijk.

om dit te kunnen doen moet je de boom in met klimspullen en een kettingzaag

Onderwerp gesloten