Hoe verwijder ik wilde bramen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/01/2007 - 20:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe verwijder ik wilde bramen

Hoe kan ik bramen verwijderen in een bos, er mag niet gespoten worden, de bramen moeten ook versnipperd worden. Grote machines kunnen niet ingezet worden. Kan iemand mij zeggen hoe ik dit best aanpak. Kan je iets monteren op een bosmaaier of zo...

za, 27/01/2007 - 13:20
anoniem (anoniem geplaatst)

beste,

je kan een mes op je bosmaaier monteren en zo de bramen afmaaien,
of je kan dit met een kleine klepelmaaier doen (de grote van een grote grasmachine), die de bramen in kleine stukjes slaat.

mvg

infoattuinarchitectuurvandewalle [dot] be
www.tuinarchitectuurvandewalle.be

za, 27/01/2007 - 18:36
tuinprins

Met afmaaien alleen ben je er nog niet want ze schieten gewoon weer van onder uit. Zonder gif wordt het lastig. Uitsteken kan maar lijkt me wel een heel werk.

Gegroet, de tuinprins

ma, 29/01/2007 - 10:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarom wil je deze bramen verwijderen een bos is toch geen tuin waar planten die hier van nature groeien hoeft te verwijderen,
bramen groeien over het algemeen op vruchtbare plaatsen en dus vaak op plaatsen waar tuinafval is gestort of op een andere manier verstoring van de natuurlijke beplanting heeft plaatsgevonden.
afmaaien is zinloos ze komen gewoon weer op,alleen uitsteken heeft zin,het verstoren van de bovengrond leverd dan echter weer nieuwe zaailingen op.
Groet Dirk.

do, 01/02/2007 - 12:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

knip ze af net boven de grond smeer op de uiteinden kalk en zie resultaat met kalk bedoel ik Calcium (Ca)

do, 01/02/2007 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry Am maar ik begrijp je niet. Calcium is geen kalk maar gewoon het element calcium. Kalk is calciumcarbonaat (CaCO3), of bedoel je ongebluste kalk (CaO)?

Ruud

do, 15/03/2007 - 12:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Ik zou inderdaad ook eens willen weten hoe dat nou precies zit met die kalk.
Ik heb in mijn Franse tuin heel veel bramen verwijderd maar de wortels zitten natuurlijk nog in de grond en die schieten straks weer lekker uit.
Het leek mij handig om Round Up aan te schaffen, maar als ik alles lees over dit spul ga ik er toch ernstig aan t***elen of ik dat nou moet gaan gebruiken ivm giftigheid ervan.
Uitspitten is waarschijnlijk de beste oplossing, maar het is me nogal een groot stuk grond, dus als iemand iets meer over het gebruik van kalk kan vertellen zou ik er erg blij mee zijn!

Onderwerp gesloten