katjeswilg snoeien in juli??

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/07/2004 - 12:48
fiona

katjeswilg snoeien in juli??

Ik heb 2 mooie katjeswilgen (in pot) die het al een paar jaar prima doen. Sinds een tijdje zitten ze vol met luis wat ik er maar niet uit krijg. Nu zijn we net terug van de vakantie en de boomjes zien er ermbarmelijk uit; vol met luis en dorre takken (ook wat te weinig water gekregen). Het liefst zou ik ze nu helemaal terug snoeien zodat ze weer opnieuw kunnen groeien want ik ben bang dat ze het zo niet gaan redden. Maar......mag/kan ik ze in juli nog snoeien of gaan ze dan zeker dood? Ik heb ze dit jaar na de bloei niet gesnoeid. Wie kan mij helpen?

ma, 02/08/2004 - 18:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou beginnen met rigoreus de luis te bestrijden. Gebruik een goed biologisch afbreekbaar bestrijdingsmiddel. De meest goede tuincentra verkopen dit wel. De juiste dosering hanteren en enige malen (bv. iedere week) herhalen tot de luis werkelijk dood en verdwenen is. orgen dat de boom voldoende water heeft, zeker met deze hitte. Snoeien denk ik pas in de herfst, maar kijk even op de site www.neerlandstuin.nl/bomen. Als je nederlands/wetenschappelijk aanklikt vind je vast de juiste info. Misschien moeten ze ook in een grotere pot en hebben ze verse aarde nodig? Waarschijnlijk pas mesten in het vroege voorjaar (eind febr./begin mrt) Het beste ermee!

do, 05/08/2004 - 23:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor het antwoord. Inmiddels zijn de meeste blaadjes eraf gevallen en de rest zag er zo slecht uit dat ik ze er zelf af heb "geritst". Het resultaat is dat er allemaal nieuw blad komt. En ja hoor, daar smullen de luizen meteen weer van. Ik heb bestrijding van Ecostyle gekocht en geef veel water. Ook heb ik wat extra voeding en aarde in de pot bij gedaan want dat was vrij arm denk ik. Hopelijk komt het goed. Nogmaals bedankt.

Onderwerp gesloten