verwelkte rozenknoppen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/07/2004 - 13:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

verwelkte rozenknoppen

Enkele van mijn rozen hebben last van een aantasting waarbij de knoppen al beginnen te verwelken en rotten voordat ze goed en wel zijn opengegaan. Ook de dunne steeltjes waarmee ze vastzitten worden bruin. Na verloop van tijd vallen dan af. Wie weet wat dit is en wat ik er aan kan doen?

zo, 25/07/2004 - 23:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ben geen rozen-expert, dus misschien zijn er andere redenen, maar ik vermoed dat het door de vele regen komt.

ma, 02/08/2004 - 10:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja, door de vele regen gaan de buitenste bladeren rotten waardoor de roos zich niet meer opent, tijdig deze bladeren verwijderen, het kan ook door de zon komen als het te heet is verdorren de buitenste bladeren en de roos opent zich niet meer, in beide gevallen is het best tijdig de buitenste laderen te verwijderen zodat de andere zich nog kunnen open plooien.

di, 03/08/2004 - 06:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik moet zeggen dat ik dit probleem herken. Alleen bij mij ging dit ook gepaard met een witte (schimmelachtige)aanslag op het blad. En niet alleen de knoppen gingen dus hiermee verloren, maar ook het groen. Iemand een idee?

di, 03/08/2004 - 06:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even terug komend op mijn vorige reactie......verscheidene tuincentra konden die 'schimmel' niet verklaren. Enneuhh.... het betreft hier een klimroos.

di, 03/08/2004 - 09:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

witte schimmelachtige aanslag is waarschijnlijk meeldauw, een schimmel die voor komt na langdurige regen.

do, 12/08/2004 - 23:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

dit komt door een ziekte die ontstaat als het zeer lang warm is en de plant te weinig water krijgt .je moet deze steeds zo snel mogelijk verwijderen want anders worden de andere rozen ook aangetast want dit is een zeer vervelende en besmetelijke ziekte
rozen hebben in deze periode dan ook wat extra water nodig .voor een milieuvriendelijk en makkelijk te maken sproeimiddel kan je brandnetels plukken en die in een emmer leggen en overgieten met warm water en een dag laten trekken en het zeven en gebruiken om te sproeien wel verdunnen 1 op 10

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag