kersenboom snoeien?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/09/2006 - 09:30
miemiemie

kersenboom snoeien?

Hallo iedereen,

ik heb een laagstam kersenboompje gekregen als souvernir uit Italie. Ik heb em net een maandje en aangezien ik geen ervaring heb met kersenbomen (en niet weet om welke soort het gaat) vroeg ik me af of iemand tips kan geven wat betreft snoeien? is dat uberhaupt al nodig? En weet iemand in welk jaar een kersenboom gaat produceren of hangt dat ook weer van de soort af?
Groetjes

wo, 27/09/2006 - 20:06
JP.Bosch

Hallo Miemiemie,Of het bij een klein kersenboompje net zo gaat weet ik niet maar ik kan je wel vertellen dat bij een normale kersenboom het 4 jaar duurt vooraleer hij echt vruchten begint te geven.Soms heb je al na 1 jaar een schuchtere poging van 1 of 2 kersen maar die verschrompelen al snel en vallen voortijdig af.Vanaf dan gaat het normaal gezien elk jaar beter en beter met de boom.Het moet wel om een geent stammetje gaan.Een snoei is er niet echt wel worden takken die naar binnen groeien,richting stam dus, weggesnoeid dit om de pluk niet te bemoeilijken.Takken die te lang worden in de groeifase en te laag komen te hangen worden eveneens weggesnoeid.
Ik weet nou niet echt hoe groot zo n miniboompje wordt maar ik denk wel dat er van snoeien niet veel sprake zal zijn.
Groetjes JP

vr, 29/09/2006 - 16:47
miemiemie

hoi JP
alvast erg bedankt voor je advies. nu maar hopen dat er stiekem toch eerder wat kersen aan komen :)
Weet jij trouwens ook of het gebruikelijk is dat een kersenboom zn blad laat vallen in de winter?
groetjes, Margreet

vr, 29/09/2006 - 17:27
JP.Bosch

Ja inderdaad Miemiemie,die verliest ook zijn blad.Heb er 2 staan en er ligt al een degelijk pakje dode bladeren onder.
Groetjes JP

vr, 29/09/2006 - 17:44
JP.Bosch

Ik heb een "witbuikkers" staan,je weet wel rode kers met aan 1 zijde een wit wangetje.Rozig tot bijna wit vruchtvlees en vast van struktuur.Daarnaast heb ik een zwarte kers staan ,das een boom van 40 jaar oud en een stam van 60 cm diameter.Die zijn echt overheerlijk.Het enige nadeel dat ik eraan heb is dat deze kersen 1 maand vroeger rijp zijn dan de andere soorten in de omgeving en....de vogels weten dit jammergenoeg ook
Groetjes JP

Onderwerp gesloten