Leilindes groeien niet even hard

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/11/2020 - 16:54
Van der Overkant

Leilindes groeien niet even hard

Ik heb drie leilindes in de tuin. De leilinde die het meest noordelijk staat groeit veruit het hardst. Deze heeft altijd wat meer plek (meer grond) gehad terwijl de andere twee vooral onder de tegels door moeten groeien. Ze zijn trouwens even oud - een jaar of 10 geleden geplant. De stam van de grootste is flink dikker en hij schiet in de lente veel sneller uit en produceert veel langere takken in de groeimaanden.

Wat gebeurt er als ik de grootste leilinde helemaal terug snoei tot de grootste horizontale takken, maar op de andere twee wat meer twijgjes laat zitten? Gaan lindes harder groeien als je twijgjes laat zitten, of maakt dat geen moer uit zolang ze niet meer grond krijgen?

Veel meer opties dan snoeien en bemesten zie ik niet, maar sta natuurlijk open voor alle trucs.

Doel is om het wat meer symmetrisch te maken, of in ieder geval de verschillen tussen de drie bomen niet nog groter te laten worden.

ma, 23/11/2020 - 21:37
peterplant

Hard snoeien doet hard groeien. Het makkelijkst is het de zwakke bomen extra te mesten.

Je kunt ook de sterkst groeiende in de lente snoeien en in de zomer nogmaals. Zo snoei je energie en groeikracht uit de plant.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag