opnieuw leiden roos New Dawn

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/10/2004 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

opnieuw leiden roos New Dawn

2 jaar geleden de roos New Dawn geplant. Hij bloeit ontzettend mooi maar ik heb niet goed gesnoeid en geleid. Hij is nu van onderen kaal alle bloemen zitten boven.
Wanneer en hoe moet ik deze roos opnieuw leiden zodat ook de onderkant mooi wordt? De roos heeft 2 hele dikke stammen met daaraan de vertakkingen. Welke moet ik weghalen?

do, 14/10/2004 - 10:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alle klimrozen moet je in maart snoeien. Je laat een aantal hoofdtakken zitten, dit zijn de gesteltakken. Alle zijtakken knip je af op ong. 10/15 cm net boven een oog. Meestal krijg je in het voorjaar of in de loop van de zomer van onderuit nieuwe jonge scheuten. Die kun je dan weer door laten groeien tot nieuwe gesteltakken. Zo nu en dan kun je dan zo'n oude tak waar alleen nog maar bloemen bovenin komen bij de grond afknippen. Zo verjong je de roos voortdurend en hou je ook bloemen onderaan de takken.

do, 14/10/2004 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

om bloemen beter verdeeld te krijgen, kan je best de takken zo horizontaal mogelijk aanbinden,dus niet loodrecht omhoog laten gaan,zo krijg je ok meer bloemen

ma, 20/06/2005 - 02:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook een New Dawn staan en heb geen idee hoe oud deze is aangezien hij al in de tuin stond. Hij staat tegen een schutting aan en is ook van onderen helemaal kaal (alleen stam). Alle takken zijn door elkaar gegroeid en richten hun toppen in knop richting de zon. Ik las dat ik deze horizontaal had moeten leiden, maar dit is voor dit seizoen te laat denk ik. Ik heb een heleboel uitlopers met veel knoppen maar met weinig bloeiende rozen. Er zitten takken tussen met wel tien knoppen vanuit verschillende uitlopers. Moet ik deze wegknippen zodat er meer kracht naar andere knoppen doorstroomt zodat ze misschien nog wel gaan bloeien? Ik las ergens dat rozentakken elkaar niet mochten raken, dus ik heb twee weken geleden alle takken weg geknipt die andere aanraakten. Heb ik hier goed aan gedaan? Ik hoor het graag.

di, 21/06/2005 - 01:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb vorig jaar deze vraag gesteld. Ik heb rigoreus teruggesnoeid. En hield 2 grote hoofdtakken over. Aan deze takken heb ik weer veel zijtakken teruggesnoeid. Er kon immers weinig mis gaan want ik had wel bloemen (niet veel) maar weinig aan de onderkant. Inmiddels heb ik vele nieuwe zijscheuten gekregen en deze zitten enorm vol met knoppen. Deze zitten danwel vnl. bovenin. Maar van onderen komen weer veel nieuwe scheuten en is de roos niet meer kaal.
Het resultaat mag er wezen. Bedankt voor de tips.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag