Pardon: hout geworden witte Sering!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/07/2003 - 12:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pardon: hout geworden witte Sering!

In mijn vorige bericht rep ik per ongeluk over een Jasmijn terwijl ik een sering bedoel. (Onze Jasmijn was overigens ook geheel verhout en die heb ik afgelopen mei/juni rigoreus tot even boven de grond gesnoeid. Hij is nu alweer bijna 2 meter hoog).
Mijn vraag gaat nu over twee witte Seringen in de border. De onderkant is geheel hout (dikte van de takken tussen 2 en 8 cm) en pas bovenin (tussen 2 en 3 meter hoog) komen blaadjes en afgelopen voorjaar bloemen. De border is redelijk dicht om inkijk met de buren zoveel mogelijk tegen te gaan. Wel wil ik de Seringen snoeien om ook meer blad op ooghoogte (en lager) te krijgen. Hoe pak ik dat aan? Wanneer, tot hoever en hoe snoeien?
Catrien

wo, 30/07/2003 - 15:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Om uw sering elk jaar goed te laten bloeien moet je elk jaar de jong gevormde takken weghalen. Als u dit consequent zo doet, dan krijgt u een rijke bloei op de oudere takken.

wo, 30/07/2003 - 17:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Had ik maar gezellig nieuwe twijgjes die ik kon wegknippen. Er gebeurt helemaal niets met de seringen. Alleen houten stammetjes en bovenin (4 meter hoog!) wat groen. Mijn gevoel zegt dat ik hen vroeg in het voorjaar rigoreus moet terugsnoeien, alles weghalen tot er een stammetjes van 50 cm overblijft. Maar werkt zoiets?

vr, 08/08/2003 - 18:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij een Sering zijn er twee dingen waar je rekening mee moet houden, verkeerde snoei zorgt een jaar voor geen bloei, te veel weg snoeien zorgt voor veel wortelopslag.

Op afstand kan ik uiteraard niet bepalen hoe u sering is maar wanneer er bijvoorbeeld nog drie takken op gaand zijn haal er dan een geheel tot 30 cm boven de basis uit, deze krijgt de kans te verjongen en neem de andere iets terug, volgend jaar geen bloei! ga dit jaarlijks bij houden, een paar oude eruit en jonge takken laten komen.
Verder is het een kwestie oude bloemen voorzichtig te verwijderen, opslag verwijderen en voorzien van voeding.

succes
Johan (https://tinyurl.com/y65a32s3)

Onderwerp gesloten