rechte scheuten kronkelhazelaar

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/04/2007 - 14:47
embebe

rechte scheuten kronkelhazelaar

Wij hebben een kronkelhazelaar in de tuin staan. De laatste tijd komen er ineens nieuwe takken uit de grond, alleen zijn die recht ipv gedraaid. Ik heb ergens gelezen dat je die scheuten gelijk moest afscheuren.
Ik neem aan dat je dus gewoon die takken eruit moet trekken? (sorry, ik heb nog erg weinig verstand van tuinieren) Ik heb dat dus geprobeerd, maar dat lukt totaal niet. Weet iemand wat ik moet doen. Moet ik gewoon met een schep dwars door de wortels heen en zo de rechte stukken wegscheppen?

Alvast ontzettend bedankt.

Groetjes Mylene

ma, 02/04/2007 - 15:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uw kronkelhazelaar is geent op een gewone hazelaar. Die maakt de wortel opslag die uitgroeit met gewone takken. Zet een scherpe spa achter de tak en steek hem door en verwijder de jonge plant. Ook kunt u proberen de tak uit te trekken en de wortel die dan meekomt zo ver mogelijk afknippen.
Als u veel ruimte in de tuin heeft kunt u deze gewoon uitplanten. Het levert een grote struik op die veel hazelnoten oplevert waar b.v. de Bonte Specht dol op is.
Eenmaal bezig met het maken van opslag zal de onderstam daar ook zeker niet meer mee stoppen. Ook in de toekomst zult u dus geregeld opslag moeten verwijderen.

Ruud

Onderwerp gesloten