robinia frisia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/10/2008 - 18:44
jeanne1

robinia frisia

Ik heb een robiniainfo-icon frisia in de tuin staan , maar de laatste 2 jaar krijgt deze boom m.n.aan de noordkant steeds meer dode takken en wordt de onderkant steeds kaler. Aangezien deze boom ook een lelijk gebouw weg moet werken wil ik deze kant weer iets voller hebben. Hoe krijg ik dit voor elkaar en wat kan de oorzaak zijn van de dode takken?
Weet iemand evt een boomdokter omgeving Nijmegen?

di, 28/10/2008 - 23:51
bomensnoeier

de oorzaak is waarschijnlijk dat hij steeds hoger wordt en dus geen of minder licht aan de noordkant komt beste kunt u inderdaad een boomverzorger laten komen op de kroon uit te lichten dat is gericht snoeien voor meer licht in de kroon

wo, 19/11/2008 - 23:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb de ervaring met Robiniainfo-icon frisia dat deze in staat is om vanuit de stam een compleet nieuwe kroon te vormen. Onze boom takelde af mogelijk als gevolg van door katten veroorzaakte schorswonden. De bast van deze variëteit is nogal gevoelig voor inrotten na beschadiging of snoei. Ik heb toen de kroon afgezaagd in de verwachting dat het einde oefening was. Er bleef circa 3 m stam staan die tot mijn verrassing het volgende jaar halverwege een zijtak vormde, welke uiteindelijk weer tot een forse bladerkroon is uitgegroeid.
Je ziet echter zelden grote gezonde exemplaren van deze fraaie boom. Vermoedelijk is het toch een zwakke variëteit. Vervangen is misschien een optie en dan eventueel door Robinia pseudoacacia'Casque Rouge' een rijkbloeiende variëteit met dieprose bloemen die naar mijn ervaring sterker is dan de Frisia. Beschermen met kuikengaas van de jonge stam is aan te raden met katten in de buurt. Heeft geel blad de voorkeur, overweeg dan eens Gleditsiainfo-icon triacanthos 'Sunburst' als alternatief.

wo, 19/11/2008 - 23:36
bomensnoeier

neem dan een gleditsiainfo-icon triacanthos spectrum deze variëteit is langer geel en nog wat meer geel dan de sunburst en wordt ook wat meer boom

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag