Salix Alba klein houden

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/03/2017 - 14:03
Floriskw

Salix Alba klein houden

Hallo allemaal,
Wij hebben 2 jaar geleden een tuin laten aanleggen en wilden een klein boompje van max 2-3 meter,zoals bijvoorbeeld een olijfboom. Gezien olijfbomen het niet goed doen in de Nederlandse winter, kwam de hovenier met het idee om een Salixinfo-icon alba te planten.
Op de foto een mooie boom en past ook bij de rest van de tuin.
Vorig jaar heb ik een deel van de takken terug gesnoeid in de hoop dat dat ervoor zou zorgen dat deze klein zou blijven Nu 2 jaar later is de boom echt 4-5 meter hoog geworden.
Hoe kan ik het beste deze boom in toom houden. Zelf veel gelezen online ennkom dan uit op knotten. Zelf vind ik de traditionele knotwilg niet mooi en zou de boom graag ongeveer in deze vorm willen houden, maar dan klein met een abaoluut maximum van 3-4 meter hoog.
Hoe zou ik dit het beste aan kunnen pakken?

zo, 12/03/2017 - 14:06
Floriskw

Foto van de boom

Salix Alba klein houden
zo, 12/03/2017 - 15:40
GreenConnection

Ik zou deze 'hovenier' er bij halen om hem te vragen, dit op te lossen. Een wel heel vreemd alternatief voor een olijfboompje! Salixinfo-icon alba kan wel tot 20 m. hoog worden.

zo, 12/03/2017 - 19:46
tuinprins

Ik denk dat de keuze voor de wilg zal zijn ingegeven door de portemonnee van de hovenier!
'Bomen' die niet hoger worden dan 2-3 meter bestaan bijna niet. Je hebt bolbomen maar dat zijn toch een soort pseudobomen. Als je niet van knotwilgen houdt zul je waarschijnlijk ook niet van bolbomen houden.
Als je van die wilg geen knotwilg maakt dan is de boom nauwelijks klein te houden, zeker als je de huidige vorm wilt behouden.
Een alternatief zou een zuilvormig krentenboompje kunnen zijn (Amelanchierinfo-icon alnifolia Obelisk) maar misschien hou je ook niet van 'zuilvormig'.
Als het mijn tuin zou zijn dan zou ik er een Cornusinfo-icon kousa soort, een Heptacodium of Stewartiainfo-icon pseudocamellia neerzetten (mits de grond geschikt is natuurlijk).
Gegroet, de tuinprins

ma, 13/03/2017 - 00:46
WiPe

Als je een niet tebgroot alternatief wil voor een olijfboom, kun je misschien beter Pyrusinfo-icon salicifolia 'Pendula' planten, of een olijfwilg die je op stam snoeit.

di, 21/03/2017 - 11:46
GreenConnection

-@floriskw : mee eens?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag