slecht bijgehouden leilinde opknappen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/10/2006 - 15:00
Gies

slecht bijgehouden leilinde opknappen

Onlangs hebben wij een huis gekocht met in de voortuin een aantal mooie leilindes. Volgens de eigenaar zijn deze bomen 5 jaar geleden geplant. Er is een mooi rek omheen geplaatst met draden om de takken te leiden. De laatste twee jaar echter zijn de bomen niet meer gesnoeid. Kunnen wij de hoofdtakken weer opnieuw aanbinden en al het overige snoeien om er weer een mooi model in te krijgen of kan dit alleen met de jonge scheuten?

ma, 09/10/2006 - 16:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

als de takken niet te dik zijn kun je ze voorzichtig buigen maar pas op dat ze niet breken,dan ben je verder van huis.je moet alles wat verkeerd groeit snoeien en takken die goed geplaatst zijn aanbinden.het kan zijn dat er weinig goede takken overblijven maar daar kan je nieuwe voor in de plaats kweken.eigenlijk is nu niet de hoofdsnoeitijd maar je kan hem best voor een deel in model snoeien.meestal wodt hij aan het eind van de winter gesnoeid maar wat eerder kan ook.

di, 10/10/2006 - 01:02
Gies

Dank voor de snelle reactie ik ga er mee aan de slag. Als alles gereed is zal ik even een foto van het resultaat posten...

di, 10/10/2006 - 01:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

grag gedaan en ja een foto zal leuk zijn

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag