snoeien brem boom

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/12/2004 - 15:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien brem boom

in de tuin staat bij ons een boom de naam weet ik niet grijs blad in het voorjaar bloeit hij met gele trossen op het uiteinde van de takken dus niet hangend. De vorige bewoners van dit huis dachten dat het een Brem boom was. Mee genomen van vakantie uit Italie. Nergens kan ik nog zo een exemplaar vinden weet dus niet of ik hem kan snoeien of niet. Weet iemand raad?

zo, 19/12/2004 - 22:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een brem boom bestaat niet , brem is een heester, heeft geen stam wel, vertakkingen laag boven de grond.kan je geen foto plaatsen?

als jeboom lijkt op deze foto is het een mimosa: ter verduidelijking:
De familie van de Mimosaceae omvat meer dan 1200 soorten waarvan de meest gekenden de Mimosa pudica, die zijn bladeren sluit bij de minste aanraking, en de bloemisten Mimosa, Acacia dealbata, zijn.

snoeien brem boom
do, 09/12/2004 - 21:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijkt me stug, een Mimosa is niet winterhard.

vr, 10/12/2004 - 16:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien een Mahoniainfo-icon?

ma, 13/12/2004 - 00:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is de Accacia dealbata. En inderdaad is dit een boom. Kijk op Google voor informatie over de verzorging.

vr, 17/12/2004 - 12:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is geen mimosa of de genoemde soort. Heb overal gezocht naar fotos wanneer de boom weer in bloei staat zal ik een foto ervan op het net zetten. Het is echt een soort brem met blad als een olijf boom grijs en lang werpig blad de bloemen staan op het einde van elke tak ong. 10 centimeter groot allemaal gele bloemetjes zelfde vorm bloem als bij de brem . Kan hem ook nergens vinden op het net en ook niet in tuincentras

vr, 17/12/2004 - 15:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is echt een Acacia. Ik heb het boek voor me liggen en precies de zelfde plant. Het zou de A. verticillata of de A. cynophylla kunnen zijn. Ze lijken erg veel op elkaar.

za, 18/12/2004 - 14:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Jolande
De foto die er staat is niet die van mijn Brem boom dit is inderdaad wat je noemt de acacia mijn boom heeft grotere langwerpige bladeren licht grijs van kleur de bloemen in zo een tros zijn ook wat groter. In ieder geval bedankt voor je reactie zo gauw ik een foto heb kunnen we misschien dit raatsel oplossen !

za, 18/12/2004 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zit zo naar die foto te kijken. Soms moet je ook wel eens lezen.
Goed dat je er een foto van gaat maken. Succes.

zo, 19/12/2004 - 23:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor BETWETER jolande:de familie van de mimosaceae omvat meer dan 1200 soorten waarvan de meest gekenden de mimosa pudica, die zijn bladeren sluit bij de minste aanraking, en de bloemisten mimosa, acacia dealbata, zijn.

destijds aanzag men de mimosa, terecht, als een koude vrezende plant waarvan de kultuur beperkt bleef tot regios die slechts heel weinig vorst kennen.

enkele jaren geleden, slaagden wij er in een zeer zeldzame mimosa te bekomen die aan onze winters weerstaat.

de acacia subalpina is afkomstig uit de australische alpen waar hij voorkomt op een hoogte van ongeveer 1500 meters en daardoor genetisch bestand is tegen de koude.

bijna 10 jaar geleden hebben wij deze mimosa in onze proeftuin geplant en wij konden vaststellen dat de plant weerstond aan -17° gedurende de felle vorst van januari 1997 om uit te groeien tot een hedendaagse hoogte van meer dan 7 meters.

elk jaar, van eind februari tot half-april, gedurende 6 weken, is de plant bedekt met hel gele en sterk geurende bolletjes. wij twijfelden eraan om deze news, betreffende de acacia subalpina, te publiceren daar onze totale produktie praktisch is uitverkocht en wij nog slechts over enkele planten beschikken, maar de promotie voor een mimosa dient nochtans tijdens dit seizoen te gebeuren.voor een foto zie hoger
bron:http://www.penninckx.com/penninckx_nl/plantinfo_nl/de_winterharde_mimosa.htm

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag