pachira aquatica

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/12/2004 - 11:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

pachira aquatica

Ik heb sedert 9 maanden een pachira aquatica. Deze staat op een lichte standplaats. Ik geef de plant ongeveer om de maand een liter water. Sinds een 2-tal maanden hebben de nieuwe blaadjes een lichtgele kleur. DE oudere bladeren worden bruin en vallen af. Meststoffen, extra water, snoeien ... helpt niet. Hoe kan ik mijn plant redden.

zo, 12/12/2004 - 23:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Pachira aquatica, wil niet veel water. Zo 1 x per maand is voldoende. Houd van een lichte standplaats en kan in de winter op een zonnige plek staan. In de winter geen voeding geven en in de zomer 1x per maand.

wo, 02/02/2005 - 12:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

geldt dat advies van het om-de-maand water geven ook voor een 3 meter hoge pachira? Die doet het best aardig met 1 x per week een 3 deciliter water.

wo, 02/02/2005 - 15:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Best aardig ? Dus toch nog niet voldoende naar jou zin. Ik zou de jou Pachira iets meer water geven, dan vogens de informatie hier boven beschreven. Succes.

wo, 02/02/2005 - 16:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet maken dat hij niet met zijn voeten in het water staat. gewoon water geven in de pot dus.
kijk waar de plant van nature groeit! op rivierbedding, hoog en laag water: dus nat in de groeitijd droog in de zomertijd. de luchtvochtigheid blijft hoog. de killer voor deze plant is de c.v.
je mag hem heel sterk terug snoeien, ongeveer 10cm boven de stam
kan een gele schimmel zijn in de potgrond (onderaan op de stam). vernieuw de potgrond en behandel de plant eens met een antischimmelmiddel

als je plant terug in orde is volg volgende richtlijnen en dan heb je geen last meer:
de pachira mag maar 1 keer per maand water krijgen.
geen schaal onder de pot want dan staan de wortels steeds nat en krijg je wortelrot. hierdoor worden de bladeren geel of bruin en vallen af.
heel belangrijk niet te veel water 1 keer per maand is meer dan genoeg. zorg er wel voor dat de bodem niet helemaal uitdroogd.
de pachira heeft ook liefst geen direct zonlicht, kan zelfs in een donkere plaats gezet worden.
de grootste vijand is de koude en vooral tocht, en centr verwarming
terugsnoeien is geen probleem zelfs tot tegen de stammetjes. wel moet je ze dan warm zetten en iets meer water, geen voedsel, dit zit als het goed is voldoende in de potgrond.
als de bladeren weer vollop aanwezig zijn mag je 2 keer per jaar wat voedsel bijgeven.
veel succes.
hugo

za, 12/08/2006 - 23:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een vraagje aan hugo.
je zegt dat deze plant maar een keer per maand water hoeft te geven, maar hoeveel moet je hem dan geven?
robert

zo, 27/05/2007 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een vraag: ik heb een "oudere plant" met 2 losse stammen. De stammen zijn lelijk kaal. Vraag: kan ik deze plant afsnijden en de kronen weer door stekken tot leven brengen op water?

Maayke

wo, 22/08/2007 - 00:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja ik vraag me dus ook al af hoe dat stekken precies werkt. Kan ik simpelweg wat takken halverwege afsnoeien en ze planten in grond? Of moeten ze eerst een tijd in water staan tot er worstels aan komen? Hoe pak ik dit aan bij de pachira?

Onderwerp gesloten