snoeien gouden regen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 18/01/2006 - 11:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien gouden regen

In mijn kleine tuintje staat een behoorlijk grote gouden regen. Ik weet inmiddels dat je deze in principe liever niet moet snoeien, maar ik heb hierdoor bijna geen licht meer in de tuin. Ik wil hem niet kappen, want hij bloeit echt prachtig. Is er echt geen mogelijkheid om hem wat kleiner te krijgen? Het gaat me eigenlijk alleen om de hoogte van de boom.

do, 19/01/2006 - 18:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

https://tinyurl.com/yybsw9so
Een gouden regen kan je wel snoeien. Je kan hem wat transparanter maken zodat er meer licht door de kroon heen komt. De vorm gaat dan niet verloren. Snoeien op gelijkwaardige takken en niet meer dan 20% eruit halen.
Met vriendelijke groet Martin van Staalduinen

vr, 20/01/2006 - 15:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reactie! Kan ik dat gewoon van de top afhalen? Het is vooral de hoogte die de zon uit de tuin houdt. En wanneer kan ik hem het beste snoeien?

vr, 20/01/2006 - 20:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een boom groeit altijd eerst in de lengte en vervolgens pas in de breedte. Wanneer je hoogte wegneemt zal de boom die hoogte weer willen herstellen. Hierdoor maakt de boom meerdere nieuwe topscheuten die om de paar jaar weer verwijderd dienen te worden omdat deze takken niet goed aan de boom vast zitten gegroeid.
Een gouden regen kan je het gehele jaar snoeien.
Met vriendelijke groet Martin van Staalduinen
www.martinvanstaalduinenboomverzorging.nl

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag