Snoeien van beukenhaag

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/06/2004 - 16:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snoeien van beukenhaag

Ik lees in het ene blad dat je een beukenhaag best twee keer per jaar snoeit en in het andere blad beter één keer.
Heeft iemand ervaring met het aantal keren snoeien ?
Is het niet voor de langste nacht en nadien in september ?
Bemest ik dan best nog eens na de snoei met organische mest ?
Alvast bedankt voor de tips !

ma, 14/06/2004 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

bijknippen van beuk gebeurt in del ente voor de langste dag. Het echte snoeiwerk in herfst en winter, bemesten voor de winter zou ik niet meer doen ,wel kan je eventueel oppervlaktecompostering toepassen in de herfst en gans de winter laten liggen onder de beukenhaag

ma, 14/06/2004 - 17:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alvast bedankt, zal ik aanstaand weekend dan al wat bijknippen.
Onze beukenhaag is nog maar 3 jaar oud, dus het echte snoeiwerk kan nog wat wachten, ik zal ze nu wat toppen zodat ze straks dikker gaan worden.

di, 15/06/2004 - 10:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb gisterenavond al een deel gesnoeid, de toppen en vooral bovenkant want je moet ze onderaan toch ietwat breder laten.
Ivm bladluis, inderdaad water helpt, onze beukenhaag wordt nu drie jaar en de eerste twee jaren gaf ik ze veel water gezien onze zandgrond, dan spoot ik de planten ook telkens nat, dit voorjaar deed ik het niet met als resultaat veel bladluizen, hoewel ik denk dat de droge zomer van vorig jaar, mede met deze droge winter en droog voorjaar ervoor zorgen dat er meer bladluizen zijn dan normaal...
In bepaalde streken in België (en waarschijnlijk ook in Nederland) is het een echte plaag geworden, je kan alleen maar nat maken, vanavond dus opnieuw en voor volgende dagen geven ze minder weer en regen, dus dat bespaart me werk...

di, 15/06/2004 - 13:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is de tijd om de eerste keer te snoeien, je knipt nu de takjes weg, die echt "uit de haag" komen. Als je ze nu niet snoeit, zit je over twee maanden met een bijna vormeloze haag. Snoeien dus!
je kunt goed zien tot waar je terug moet snoeien door te kijken of je de "snoei-wond" van vorig jaar kunt vinden. Zijkanten echt twee maal per jaar snoeien, dat stimuleert het dikker worden van de haag. Hou de onderkant wat breder, zodat die niet in de schaduw van de bovenkant zit. Snoei slecht gedekte plekken ietsje verder terug (klinkt gek, maar werkt echt!)
Zorg er ook voor dat onder de haag liefst aan beide zijden geen onkruid staat, dit concurreert te veel.
In oktober de bovenste grond losharken (ca 2-3 cm diep: niet dieper ivm beschadigen wortels!), er 5 cm compost doorheen mengen en laten liggen voor de winter.
Zo moet het toch wel lukken?!

di, 15/06/2004 - 18:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tip ! Zal ik zeker uitproberen...

vr, 02/07/2004 - 18:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben vorig najaar pas haagbeukplanten geplant. Ik heb alle planten in de week voor de langste dag wat bijgeknipt om de groei te stimuleren en de takken te laten verdikken. Nu kleuren alle blaadjes bruin en lijken ze te verdrogen. Wat heb ik verkeerd gedaan ? (Blaadjes lijken precies verbrand, hoewel ik enkel 's avonds gesnoeid heb).

ma, 05/07/2004 - 11:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

De eerste twee jaren moet je voldoende water geven aan de beukenhaag, zeker met een droge zomer zoals afgelopen jaar...Geen paniek, ze komen er wel weer door.

ma, 19/09/2005 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

heb geen antwoord maar vraag? wij hebben onze beukenhaag begin maart gepland en mn vraag is mag ik snoeien, ze zijn +- 100cm hoog en staan 20cm van elkaar

Onderwerp gesloten