snoeien van druivenranken

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/05/2005 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien van druivenranken

Vorige zomer heb ik voor het eerst druivenranken geplant en die deden het heel goed in mijn tuin in Gent. Ik heb deze druivenranken gesnoeid en een aantal van de afgeknipte takken heb ik in een bloempot gezet. Tot mijn verbazing komen daar nu wel degelijk botjes en blaadjes aan.
Mijn vraag: hoe lang moet ik deze in een bloempot laten staan en wanneer mag ik ze in volle grond planten?

zo, 08/05/2005 - 11:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat wanner de planten een hoogte van een halve meter hebben ze zeker in de grond kunnen , maar al vroeger is ook mogelijk , pas dan wel op dat ze niet tussen hoge beplanting staan(teweinig licht) en zorg dat ze op een warme , zonnige plaats staan.
groeten , laurens

di, 31/05/2005 - 04:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe kleiner de plant en met name kluit hoe beter de verzorging zal moeten zijn. uitzetten kan nu al makkelijk.
Lees de (jonge) plant .... slap blad is watertekort. Is de plant 2 jaar en ouder is eigenlijk geen probleem meer te verwachten.

De druif is een vreemde jongen hoe harder je hem aanpakt hoe rijker en voller de trossen. Zorg voor een stam met 2 tot 4 hoofdtakken en je hebt een hoop plezier. Wordt een hoofdtak onhandelbaar gewoon weghalen en een nieuwe scheut tot hoofdtak bevorderen. Jonge scheuten met een verkeerde groei richting. Tsjakka er af hij stop al zijn energie in wat er wel "mag" groeien.

Onderwerp gesloten