Treurwilg met schimmel stekken

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/08/2004 - 12:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Treurwilg met schimmel stekken

Hallo,

Wij hebben een mooie treurwilg in onze tuin staan. Jammer genoeg is gebleken dat hij ziek is van twee schimmels. (ik weet niet meer hoe de soorten heten) De wilg moet helaas gekapt worden omdat het anders te gevaarlijk wordt. Ik zou graag een stek willen van die wilg omdat de boom nogal sentimentele waarde heeft voor mij. Is het mogelijk om een stek te nemen van een boom die last heeft van schimmels en een gezond boompje te kweken?

Groeten Janneke

do, 26/08/2004 - 12:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de wilg last heeft van watermerkziekte (geen schimmel maar een bacterie) moet je op die plek niet opnieuw een wilg planten die wordt dan vrijwel zeker ook weer ziek. De stelregel bij stekken is dat je begint met zo gezond mogelijk materiaal, maar het staat je natuurlijk vrij om het te proberen.

ma, 30/08/2004 - 14:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even een toevoeging aan het bericht. De treurwilg heeft last van twee verschillende zwammen. Het gaat om de oesterzwam en de honingzwam. Mijn vraag blijft eigenlijk hetzelfde maar misschien is het nu makkelijker te beantwoorden nu bekend is om welke zwammen het gaat.

Groeten Janneke

ma, 30/08/2004 - 15:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo Janneke, de honingzwam tast via de wortels gans de boom aan ook de gezonde takken deze zwam blijt jaren actief in de grond met lange zwarte spagetieachtige draden zoveel eogelijk vernietigen op de zelfde plaats niets anders planten of het wordt ook aangetast door de honingzwam; of die stek zal lukken is twijflachtig maar je kan altijd proberen wel uitplanten ver genoeg van de moederboom als het lukt ivm. de honingzwam

ma, 30/08/2004 - 16:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Janneke

Als het echt de honingzwam betreft is het verstandig om ook het wortelstelsel uit te (laten) graven. (Kan een specialistisch klusje zijn) Vermijd planten en bomen die gevoelig zijn voor deze zwam en kies soorten die er beter tegen kunnen. (Taxusinfo-icon, Fagusinfo-icon, Cornusinfo-icon)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag