Vijgenboom (onrijpe vijgen)

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/08/2006 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vijgenboom (onrijpe vijgen)

We hebben een vijgenboom van 6 jaar oud. Hij zou niet hoger worden dan 2 meter en dat heeft hij nu bereikt. Hij groeit zeker 50 cm aan de takken (niet de stam) per jaar. Het grootste probleem is dat de vijgen ( de boom zit boordevol) niet rijp worden en klein blijven. In de winter valt alles af. De tuin is beschut en de boom krijgt veel zon. De boom draagt veel blad. In oktober/november vallen de onrijpe vijgen weer af. We wonen in het oosten van het land.

Wat kunnen we doen om rijpe vijgen te krijgen of zal dat nooit lukken?

ma, 28/08/2006 - 12:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

de vijgjes die vanaf het voorjaar groeien moeten toch wel rijp zijn of worden.het klopt wel dat de kleine vijgjes van nu niet meer rijpen en in de wintermaanden afvallen.de vijg kan veel groter worden als hij in de volle grond staat maar je kan hem wel snoeien.welk ras heb je?want niet alle vijgen zijn geschikt voor ons klimaat.

do, 31/08/2006 - 13:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

de boom moet wel heel de dag in de zon staan.
bij mij worden ze net rijp maar lekker zijn ze niet.

ma, 04/09/2006 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij worden de vijgen wel rijp. Ze smaken heerlijk. Ik heb twee vijgen bomen een met en een zonder vijgen. Staan allebei in de volle grond. Groetjes Spriet

Vijgenboom (onrijpe vijgen)
do, 07/09/2006 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het bovenstaande bericht heb ik verzonden (met de vraag of ik ooit rijpe vijgen zal krijgen. Via deze weg wil ik graag de mensen bedanken die op mijn vraag hebben gereageerd. De boom is een Ficusinfo-icon Carica.

Helaas lost het probleem zich vanzelf op. Vanaf de stam lopen namelijk 3 grote vertakkingen. Die vertakkingen zijn nu zo zwaar geworden dat de boom op dat punt gescheurd is. We hopen dat de boom het redt tot het najaar en dan zal ik proberen een tak wortel te laten trekken en de boom zelf moet als verloren beschouwd worden.

In het voorjaar zullen we dan een nieuwe boom planten. Graag advies over de beste soort.

vr, 08/09/2006 - 11:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

de vijg Brown Turkey is een goed ras voor Nederland,succes!

vr, 15/09/2006 - 12:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb het probleem dat de kleine vijgjes niet meer groter worden.
Het rare is dat in het begin een tiental vijgen wel groot wordt en heel lekker smaakt,maar dat de rest (ca 50) klein blijft en later afvalt.
Met vriendelijke groeten,
Harry

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag