Vele vragen phalaenopsis.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/08/2006 - 02:45
ElkeVN

Vele vragen phalaenopsis.

Hoi,

Ik heb sinds mei een Phalaenopsis. Ik ben een totale leek met betrekking tot deze planten. Kheb er natuurlijk vanalles over opgezocht, kwestie van een goede verzorging te proberen geven en ik persoonlijk vind dat de plant er goed uitziet. Hij staat nog steeds in bloei sinds mei. 2 stengels, op de ene slechts 1 bloem te bespeuren, de andere telt er 7. De wortels binnenin de pot zijn groen, die buiten de pot waren groen toen ik hem kocht, nu zien deze er redelijk verdroogd uit. De uiteinden ervan drogen uit en verschrompelen, de rest ervan heeft een soort van zilverkleur, wat moet ik hiermee aanvangen, gewoon afknippen? Voor de rest zien de bladeren er goed uit, er vormt zich al sinds enkele weken een nieuw blad. Ik denk wel dat er ergens iets niet klopt, want aan elke bloem zijn telkens 2 blaadjes verdroogd (de achterste) en die beginnen te verschrompelen, wat wil dit zeggen? De rest van de bloem ziet er nog heel goed uit. Toen het enkele weken geleden heel warm was zijn er ook enkele bloemen afgevallen, wss door te weinig water te geven gezien de hitte? En wat moet ik doen wnr hij uitgebloeid is? Kort afsnijden aan de bladeren of boven het 2de oog? Ik heb geen idee wat het beste is. Na hoeveel tijd gaat mijn orchidee dan terug beginnen bloeien en hoe kan ik zien dat alles goed verloopt?
De foto zal wss niet heel duidelijk en scherp zijn, want hij is getrokken met een webcam, sorry hiervoor, maar ik wou jullie toch een foto tonen. :-)
Ik weet het, ik stel veel vragen, maar ik zou hierop echt graag een antwoord vinden.
Alvast veel dank aan de personen die hiervoor de moeite doen!

Vriendelijke groetjes

Elke

Vele vragen phalaenopsis.
ma, 28/08/2006 - 12:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant ziet er goed uit maar wat je zeker niet mag doen zijn de mooie zilvere wortels wegknippen, er mogen gerust een aantal wortels boven de pot hangen. Over stengels afknippen zijn de meningen verdeeld, ik knip de stengels alleen af wanneer de plant dit zelf aangeeft door het verdrogen van de stengel. Zolang de bloemstengel vlezig en gezond is blijft hij bij mij staan en dikwijls komen er nog vele bloemen aan.

Wanneer de plant terug zal bloeien? Op het ogenblik is hij nog niet uitgebloeid, dus ik zou niet te ver vooruitlopen. Soms komt er al een nieuwe bloemstengel terwijl hij nog bloeit. Is bij elke plant anders.

Een boeket snijbloemen kan je hoogstens een week mooi houden, een bloemstengel van Phalaenopsis bloeit soms enkele maanden aan stuk met prachtige bloemen, ze hebben volgens mij dan zeker het recht op een rustperiode.

vrgr

ma, 28/08/2006 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,

Bedankt voor je reactie, ik laat de stengels er dus zeker aan.

Groetjes Elke

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag