vlinderstruik volgend weekend al snoeien?

20 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/02/2005 - 13:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

vlinderstruik volgend weekend al snoeien?

Zou ik mijn vlinderstruiken volgend weekend al durven snoeien? Ik zou ze dit weekend vroeg willen snoeien, zodat ze snel weer starten met groeien en de hoogte ingaan.

Wat denken jullie?

Lorie

ma, 07/02/2005 - 17:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee nog niet snoeien, de kans op vorst is nog aanwezig. ongeveer half mei snoeien. .

ma, 07/02/2005 - 15:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buddlejainfo-icon davidii: snoeien eind maart - begin april.

Alle nieuwe takken terugssnoeien tot op één of twee ogen vanaf de takken van het jaar daarvoor. Bij oude en te dicht geworden exemplaren eventueel één of meerdere oude stompen weghalen

ma, 07/02/2005 - 22:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Na 14 mei. Dan is de kans op nachtvorst voorbij

ma, 07/02/2005 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik sluit me aan bij Willem V. Snoeien eind maart-begin april. Buddlejainfo-icon Davidii loopt al vroeg in het jaar uit. Half mei is hij al flink aan de groei dus dat is wel wat laat om nog te snoeien. Wat de vorst betreft: de struik kan wel tegen een stootje.

di, 08/02/2005 - 00:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ligt net aan de standplaats, de buddlejainfo-icon is vorstgevoelig. zelf ooit eens witte gehad, te vroeg gesnoeid en niets meer over. vlinderstruik moet elk jaar drastisch worden gesnoeid. voer de snoeibeurt uit in het voorjaar als er geen vorst meer valt te verwachten. snoei allereerst alle zwakke scheuten radicaal weg. vervolgens worden alle overblijvende stengels tot op een hoogte van vijtien tot vijenveertig centimeter boven de grond afgeknipt. heb je een verwaarloosde struik, dan nog is het goed mogelijk er een hanteerbare en goed bloeiende struik van te maken. de gang van zaken met de snoeibeurt van een oude struik is niet anders dan hiervoor is uiteengezet. in het geval een vlinderstruik achteraf staat, in een border of achter andere lager blijvende struiken, dan kan worden gesnoeid tot op een hoogte van één tot anderhalve meter. Dit laatste kun je nog even nalezen.
www.neerlandstuin.nl/struiken/buddleja.html -

di, 08/02/2005 - 08:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Lorie,

Zoals je merkt zijn de meningen wat verdeeld.... Nog even een aanvulling Als je ook een B. Globosa hebt staan - deze bloeit op korte scheuten uit het oude hout. Grondig snoeien beperkt bij deze variant de bloei. Wel kan je deze periodiek verjongen.

Nog even een opmerking tan aanzien van snoeien en vorst.
Ik zou niet snoeien tijden periodes van vorst of dat er nog strenge vorst (meer dan 5 - 10 graden onder nul) verwacht wordt. Dus een beetje rekening houden met het weer, en de standplaats van je struiken (Niet alleen de vlinderstruik) Normaal gezien is maart / april dan een goede periode voor snoeien. Maar als begin april nog een elfstedentocht gepland wordt zou ik ook nog even wachten.

di, 08/02/2005 - 10:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, ik denk dat ik beter nog een paar weekjes wacht, maar ten laatste in maart, denk ik. Want mijn vlinderstruiken dienen ook als groenscherm, zodat ik wat privacy heb tegenover mijn buren. En dan heb ik graag dat die tot het goed weer wordt, al heel wat beschutting bieden, snap je?

Het zijn de davidi's die ik heb, rose en witte.

Lorie

di, 08/02/2005 - 15:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buddlejainfo-icon davidii, bloemen als eindstandige pluimen, op 1 jarig hout, terug snoeien tot ongeveer 30 cm boven de grond. bescherm ze in ieder geval als je ze eerder zoals vermeld wilt snoeien, want een vlinderstruik staat ook nog graag beschut. succes.

di, 08/02/2005 - 17:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik sluit me ook bij willem v aan.
Ik heb momenteel 10 buddleia's staan en ik hoop er dit jaar nog een aantal bij te krijgen. Allemaal in verschillende kleuren
En snoeien kun je op elke gewenste hoogte doen die je maar wilt.
En een geluk ze groeien zo snel dat als je ze laag afknipt ze ook weer snel op hoogte zullen zijn.

di, 08/02/2005 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let op!
Wees ervan overtuigd, dat je te maken hebt met Buddlejainfo-icon davidii. Die wordt ieder jaar gesnoeid. Buddleja alternifolia bloeit op tweejarig hout. Van deze struik wordt ieder jaar het uitgebloeide hout weggesnoeid, een enkele oude stengel met jonge scheuten daarop wordt aangehouden. Deze soort bloeit in juni. Dat is aanmerkelijk vroeger dan de variëteiten van Buddleja davidii

vr, 18/02/2005 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je voldoende ruimte voor de struik hebt,zou je ook kunnen overwegen om dit jaar eens niet te snoeien.

do, 10/03/2005 - 19:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lorie, dat is geen enkel probleem. Ik heb mijn vlinderstruik alweer 2 weken geleden gesnoeid en dat doe ik elk jaar om dezelfde tijd. Het wordt altijd een prachtige struik!

zo, 13/03/2005 - 14:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jolande: laat snoeien is toch alleen voor niet goed winterharde budleia's?
het lijkt me dat je al zoveel kracht van de plant wegsnoeit wanneer je te lang wacht, eind maart vind ik al wat laat.
groet,
rein

Zie als nieuweling dat de oudste berichten bovenaan staan

di, 15/03/2005 - 21:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hello,

Wordt de Buddelja nano op dezelfde manier gesnoeid als de andere varieteiten; De struik heeft een heel andere vorm .

Groetjes

wo, 16/03/2005 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

voor roger2:

ik ken geen bronnen waar het anders staat maar volgens mij wordt er geen onderscheid gemaakt voor de varianten en dus gewoon als anderen snoeien...

Rein

za, 23/04/2005 - 21:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Ik snoei mijn vlinderstruik altijd medio maart en elke zomer bloeit die beter. Heb gelukkig niet gemerkt dat deze struik, gesnoeid vorst gevoelig is. Kan hem niet missen in de tuin. Zo mooi!

ma, 16/05/2005 - 12:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lorie, even een wat late reactie van mijn kant...Ik ook snoei mijn vlinderstruiken rond midden Maart. Inderdaad kunnen ze heel wat hebben; met name de "oude" struiken zijn sterk. Vorig jaar heb ik een oude verwaarloosde vlinderstruik teruggesnoeid met takken, die wel tot acht cm. dik waren tot ruim in het oude hout. Resultaat vorig jaar al: een schitterend bloeiende struik met tientallen uitlopers vanuit het oude hout. Dit jaar heb ik dezelfde struik met nog eens 35 cm. teruggesnoeid en zie nu al heel wat uitlopers vanuit het oude hout. Kortom; mijn advies; snoeien rond midden Maart en gewoon durven...vr.gr.Rhondick

di, 31/05/2005 - 05:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Te vroeg gesnoeid ?

Als de met name jonge uitlopers zichtbare vorstschade hebben altijd de toppen en het topblad. Gewoon nogmaals snoeien.

En veel geluk met de "nieuwe" uitlopers

do, 02/03/2006 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij zijn alle Buddlejainfo-icon's zeer goed et stekken in aug./sept meteen in de volle grond, heb je altijd nog niets, als het nog laat vriest. Heel iemand ervaring met Buddleja Globosa

Onderwerp gesloten