Wanneer snoeien van de honing\meloen salie?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/01/2018 - 11:01
Libosa

Wanneer snoeien van de honing\meloen salie?

Na de sneeuwval in december is de struik gestopt met bloeien en ik had eigenlijk verwacht, dat de struik daarna wel zou instorten, maar tot mijn verbazing blijft hij echter mooi groen overeind staan.
Nu vraag ik me af, wanneer ik hem mag terugknippen?
Voorgaande jaren stortte de plant in bij wat vorst en knipte ik dat weg, maar nu hij zo groen blijft, ben ik het spoor wat bijster...

Ik hoor het graag!

Groetjes Lily

za, 06/01/2018 - 12:26
GreenConnection

Echt hard heeft het natuurlijk nog niet gevroren en zelfs niet overal. Bij mij bloeien de struikmargrieten nog gewoon door en zelfs zag ik nog kruipcampanula in bloei. Dus verwonderlijk is het niet in deze relatief zachte winter tot nu toe. Gewoon maar afwachten wat de plant gaat doen bij deze temperaturen.

za, 06/01/2018 - 13:09
Libosa

Bedankt voor je reactie, het heeft inderdaad nog niet echt streng gevroren, maar deze plant staat toch bekend als vorstgevoelig, dus ben ik wat verbaasd, dat hij zo groen overeind blijft staan. 
Wanneer kan ik de struik dan wel het beste snoeien en hoe diep?

Groetjes Lily

za, 06/01/2018 - 13:38
GreenConnection

Terugsnoeien zou ik pas in het voorjaar doen. Hoe diep je dan moet snoeien, hangt af van wat er dan nog niet bevroren is.

za, 06/01/2018 - 14:08
Libosa

Okee, nog een tijdje geduld hebben dus ;) Een foto zoals de plant er nu bij staat:

Honing\meloen salie
za, 06/01/2018 - 15:59
GreenConnection

Het is bizar, maar ik wijt het toch vooral aan het zachte weer tot nu toe. Ook m'n Fuchsiainfo-icon magelhaenica soorten staan nog volop in blad, vergelijkbaar met jouw Salviainfo-icon. Echter staat m'n Prunusinfo-icon subhirtella 'Autumnalis' nog nauwelijks in bloei, terwijl dat vaak in december al het geval is. Mogelijk te weinig kou gehad.

zo, 07/01/2018 - 10:13
Libosa

Die fuchsiainfo-icon heb ik ook in de tuin staan en inderdaad nog in blad, hoewel het wat minder wordt.
Een mooie struik, die langdurig bloeit, al de nodige complimenten over gehad.
De winter is inderdaad vrij zacht, wat ik ook merk aan de vogeltjes, die nauwelijks in de tuin komen, ondanks strooivoer en vetbolletjes.

Groetjes Lily

Onderwerp gesloten