Bonte esdoorn laat blad vallen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/05/2020 - 21:23
WalterJacobs

Bonte esdoorn laat blad vallen

Onze bonte esdoorn (Acerinfo-icon platanoides 'Drummondii') van 25 jaar oud die in de laatste 4 weken weer mooi in het nieuwe blad is komen te staan is vandaag plotseling begonnen met dit blad te laten vallen. Dit is niet normaal, van droogte kan nog geen sprake zijn. Opvallend is dat dit jaar het groene deel van het blad in het midden kleiner is dan andere jaren en het witte deel aan de randen juist groter. Heeft iemand een idee wat de boom zou kunnen mankeren?

Bonte esdoorn
wo, 13/05/2020 - 13:16
GreenConnection

Van droogte kan wel sprake zijn, want bij bomen werkt een tekort aan water langer door. Het zou de droogte van vorig jaar als mede-oorzaak kunnen zijn.

wo, 13/05/2020 - 16:20
WalterJacobs

Veel dank voor uw reactie! Mogelijk is droogte dan toch de oorzaak. De boom is hier inderdaad erg gevoelig voor. Ik heb zojuist de waterslang bij de boom gelegd en de kraan zo afgesteld dat er de komende uren zo'n 1 m3 water de grond inzakt. Ik zal over ca. 1 week terugkoppelen of dit tot resultaat heeft geleid. Wordt dus vervolgd....

wo, 13/05/2020 - 20:19
GreenConnection

Ik denk dat veranderingen bij een boom niet zo snel resultaat zullen hebben, Maar we blijven graag op de hoogte.

di, 19/05/2020 - 17:26
groenro33ie

Ik heb hetzelfde bij mijn vederesdoorn. Laat flink bad vallen. Lijkt ook wel meeldauw in te zitten. Ik sproei toch zeker al 2,5 week erg veel maar het heeft nu geen effect. Maak me wel wat zorgen hierover.

do, 21/05/2020 - 19:34
WalterJacobs

Gelukkig is onze bonte esdoorn in de afgelopen week opgehouden met verder blad te laten vallen. Het blijkt dus toch droogte te zijn die tot gevolg had dat de boom massaal blad liet vallen uit zelfbescherming. Vanaf nu dus toch maar iedere week 1/2 tot 1 m3 water geven zolang het zo droog blijft.

@groeneo33ie: wat uw veder-esdoorn mankeert kan ik niet niet beoordelen, daarvoor heb ik te weinig verstand van bomen. Hopelijk dat een expert hier iets zinnigs over kan zeggen.

vr, 22/05/2020 - 00:11
groenro33ie

Mogelijk ook droogte WalterJacobs. Door droogte zijn de bomen vatbaar voor meeldauw. Dat heeft mijn esdoorn volgens mij nu ook. Dus denk combinatie van droogte/meeldauw dat het blad valt. Ik zie nu nog wel gele bladeren hangen maar het worden er niet heel veel meer. Ik hoop ook dat de bladval binnenkort gaat stoppen.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag