De bloemknoppen van mijn Rhododendron krijgen plotseling bruine randen en begeven het.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/05/2020 - 09:35
G. Snieder

De bloemknoppen van mijn Rhododendron krijgen plotseling bruine randen en begeven het.

De bloemknoppen van mijn Rhododendroninfo-icon "yakushimanum Percy Wiseman" hebben zich prachtig ontwikkeld. De kleur van elk bloemetje apart is al volop zichbaar. Maar op het moment dat alle bloemetjes van het bloemscherm zich zullen openen krijgen de knoppen bruine punten en beginnen het te begeven. Dit gebeurt in één of twee dagen tijd. Ik zie geen ongedierte of iets anders bijzonders. In die tijd zijn er wel een paar koude nachten van ca 2 graden geweest. Kan dat de oorzaak zijn of weet iemand een andere oorzaak?

zo, 24/05/2020 - 11:42
peterplant

Het kan inderdaad kouschade zijn, maar ook verbranding door te fel zonlicht en te grote hitte.

zo, 24/05/2020 - 12:03
G. Snieder

Bedankt voor de reactie. De zon kan het niet zijn want op de plaats waar hij staat komt alleen een klein beetje zon aan het eind van de middag. Maar er zijn wel een paar hele koude nachten geweest. Voor zover ik weet nog net niet onder nul, maar kennelijk is dat dus al voldoende voor dit resultaat. Dat betekent dat ik geen aktie hoef te ondernemen voor schimmelbestrijding of iets dergelijks want dat is dan niet aan de orde.

zo, 24/05/2020 - 15:07
peterplant

Volgend jaar nieuwe kansen!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag